Abby knielt liefdevol voor een koe

A LIFE WORTH LIVING

Een fotoserie met Abbey Hoes

Abbey Hoes in actie voor veedieren

 

Samen met actrice Abbey Hoes (25) hebben we een campagne ontwikkeld om aandacht te vragen voor dieren in de vee-industrie. Abbey vond met de fotoserie A LIFE WORTH LIVING een inspirerende manier om mensen bewust te maken van het leven dat varkens, koeien, kippen en andere dieren leiden in de vee-industrie.

 

De vele dieren die in slechte omstandigheden leven, verdienen een beter leven.

Abbey Hoes
  • Abby knielt liefdevol voor een koe
  • Abby en Noah met een geit in de wei
  • Abby en Noah lachen in de modder met 2 varkens
  • Abby en Noah in de deuropening met een hond

We willen aandacht krijgen voor dieren in de vee-industrie, omdat er zoveel dieren in slechte omstandigheden moeten leven

Abbey Hoes
  • Abby en Noah bij 2 kippen die lekker vrij rondlopen
  • Abby gooit haar hoedje in de lucht  en Noah geeft wat gras aan een geit.

Wij zijn als mensen niet veel beter dan dieren. We zijn in principe allemaal gelijk.

Abbey Hoes
  • Abby en Noah bij een ezeltje
  • Abby en Noah knuffelen een koe
  • Abby en Noah bij een varken

Eigenlijk verschilt Willem helemaal niks van de honden en katten die we in huis houden en waarmee we ook kroelen. Het enige verschil is dat we het ene dier opeten en het andere dier niet.

Abbey Hoes

Dieren in de veehouderij

Jaarlijks worden wereldwijd 70 miljard dieren gehouden voor vleesconsumptie. In Nederland worden per jaar 550 miljoen dieren geslacht. De omstandigheden waarin de dieren leven, zijn vaak allesbehalve goed. Alleen al in Europa worden jaarlijks nog 360 miljoen veedieren in krappe kooien gehouden. Bij biggetjes in de vee-industrie worden vaak de staartjes en tanden geknipt – om te voorkomen dat ze uit stress en verveling elkaar te lijf gaan. Veel kippen, bestemd voor kippenvlees, groeien binnen zo’n 42 dagen zo snel dat ze niet meer op hun pootjes kunnen staan.

 

Benieuwd wat jij kunt doen?

De foto-expositie is een mooi initiatief voor de dieren in de vee-industrie, maar ook jij kunt op vele manieren bijdragen aan een beter leven voor deze dieren. Zo kun je er als consument bijvoorbeeld voor kiezen om biologisch vlees en vrije uitloopeieren te kopen in plaats van plofkip of scharreleieren. Maar wist je ook dat je bank, pensioenfonds en zorgverzekeraar kunnen investeren in kooivarkens en megastallen? Laat ze weten dat je niet wil dat jouw geld hierin geïnvesteerd wordt, of stap over naar een diervriendelijke bank, zorgverzekeraar of pensioenfonds. Natuurlijk kun je ook beloven om diervrij te consumeren

We zijn heel trots op deze campagne en iedereen die eraan bijgedragen heeft. Graag brengen we A LIFE WORTH LIVING bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht. Weet jij een geschikte expositielocatie voor deze bijzondere foto's? Stuur een e-mail naar info@worldanimalprotection.nl.

De campagne is mogelijk gemaakt door Abbey Hoes, Kasper van Steveninck, Denise Speelman en Noah Owie. Met dank aan: de Nobele HoeveVensterLouis Hartlooper ComplexMud JeansPlatform P, OPEN Delft, Peron E.