dolfijn_2

Uit je tegen dierenleedvermaak

Waar we wilde dieren het liefste zien? In het wild natuurlijk! Maar de realiteit is helaas anders. Over de hele wereld worden wilde dieren gebruikt als entertainers: dierenleedvermaak.

Tot wel 550.000 wilde dieren lijden dagelijks voor het vermaak van toeristen. Denk aan dolfijnenshows en olifantenritten. Bezoekers zijn zich vaak niet bewust van het dierenleed dat hierachter schuilt. Maar de attracties zijn allesbehalve leuk voor de dieren. De dieren worden vaak bij hun moeder weggehaald als ze nog jong zijn. Veel dieren worden daarna wreed getraind voor interactiemomenten met bezoekers en om kunstjes op te voeren.

Doe de quiz!

Hoe diervriendelijk ga jij op reis? Doe de quiz en kom erachter hoeveel je al weet over diervriendelijke ervaringen. Wat doe je bijvoorbeeld... als je dolfijnen in de gracht ziet zwemmen? 

Naar de dierenquiz

Roep TUI op te stoppen met dierenleedvermaak

Dierenleedvermaak moet stoppen. Maar veel reisorganisaties verkopen nog steeds attracties met wilde dieren. Zo verkoopt TUI Group dolfijnenshows, excursies met olifanten en kaarten voor foute dierenparken. Daar gaan we samen verandering in brengen! 

Help mee om TUI te laten stoppen met dierenleedvermaak. Laat een negatieve review achter via Google Maps. Hoe meer mensen dit doen, hoe meer druk op TUI om te stoppen. Jouw hulp is dus ontzettend belangrijk.

Ja, ik help mee

Je kunt zelf een bericht schrijven, of gebruik maken van het volgende bericht: 
TUI verkoopt wrede attracties met wilde dieren. Achter dat soort uitjes gaat veel dierenleed verborgen en dat houdt TUI mede in stand. Schrap dierenleedvermaak, wilde dieren horen in het wild.

Dolfijn in dolfinarium

Dolfijn en leeuw vertellen hun verhaal

Toeristen en bezoekers denken vaak dat een ervaring met een wild dier ook leuk is voor het dier. Wat kan er nu mis mee zijn? Het lijkt vaak alsof het dier het ook leuk vindt. Maar niets is minder waar. 

Ben je benieuwd hoe dolfijnen en leeuwen het leven in gevangenschap ervaren? Voor één keer lieten we een dolfijn en een leeuw hun eigen verhaal doen, in animatie natuurlijk. Bekijk de video's.