TripAdvisor Inc. maakt winst over de ruggen van wilde dieren

Toeristische plekken waar mensen op olifanten kunnen rijden zijn slechts één van de vele wrede attracties met wilde dieren waarvan TripAdvisor profiteert. Zo verkopen ze o.a. tickets voor olifantenritten in Amber Fort, India. Deze attractie, waar meer dan 100 olifanten dagelijks worden gedwongen toeristen over een stijle heuvel te dragen, wordt dagelijks door meer dan 5,000 mensen bezocht. TripAdvisor, het is tijd te stoppen met de promotie en kaartverkoop van deze en andere wrede attracties met wilde dieren!

In 2015 haalde TripAdvisor Inc. ruim 1.3 miljard euro binnen. Hun invloed in de toeristische industrie is dus enorm. Helaas maakt 75% van de 188 attracties met wilde dieren die gepromoot worden op TripAdvisor zich schuldig aan dierenleed - zoals onderzocht door de Universiteit van Oxford. Voor sommige van deze attracties verkopen zij ook tickets via hun online ticketservice Viator. We hebben TripAdvisor meerdere keren hierover benaderd, maar toch kiezen ze ervoor om te blijven doorgaan met de verkoop en promotie van attracties die wilde dieren dwingen om toeristen te vermaken.

Vind je ook dat wilde dieren zoals olifanten in het wild horen, niet in gevangenschap? Teken onze petitie nu.

Promotie van wreedheden tegen wilde dieren

Het is niet alleen de verkoop van Viator die bijdraagt aan de wrede toeristische attracties met wilde dieren. TripAdvisor kent attracties een Certificaat van Excellentie toe en plaatst ze op een Populariteitsindex, zelfs als bij deze attracties sprake is van dierenleed.  

Toeristen vertrouwen de Populariteitsindex en het Certificaat van Excellentie, maar dat vertrouwen is vaak misplaatst. TripAdvisor gebruikt een algoritme (een reeks instructies om vanaf een beginpunt een bepaald doel te bereiken) om te bepalen welke attracties een onderscheiding krijgen. Zij kunnen dit algoritme veranderen, dus het is uiteindelijk TripAdvisor die de wrede attracties aanbeveelt, in plaats van toeristen die hun beoordelingen geven.

TripAdvisor claimt dat zij slechts een platform zijn voor toeristen waar zij hun meningen kunnen delen en dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de goedkeuring van deze attracties. Maar hun kaartverkoop, de Populariteitsindex en hun Certificaat van Excellentie laten zien dat zij wel degelijk bijdragen aan het promoten van wrede attracties.

TripAdvisor gaat door met het uitbuiten van wilde dieren door deze wrede attracties te promoten. In plaats daarvan zouden zij onderscheidingen moeten uitreiken aan diervriendelijke attracties.

 “De olifanten waren geketend aan hekken en werden geslagen met hamer-achtige objecten als zij niet luisterden naar de instructies…’’ – TripAdvisor gebruikersbeoordeling, 2015.

Het tragische beeld dat deze beoordeling schetst, staat niet op zich. Dit is de realiteit voor meer dan 550.000 wilde dieren. Olifanten, leeuwen, tijgers, apen, dolfijnen en vele andere diersoorten worden op jonge leeftijd weggerukt bij hun moeders om vervolgens te worden geslagen en geketend te moeten leven in kleine kooien.

Teken onze petitie en eis dat TripAdvisor wilde dieren het leven geeft dat zij verdienen.

TripAdvisor bepaalt de toekomst van wilde dieren

TripAdvisor is ‘s werelds grootste reiswebsite. Een positieve verandering kan zorgen voor een betere toekomst voor duizenden wilde dieren. 

In plaats van het promoten van wrede toeristische attracties met wilde dieren, willen wij TripAdvisor helpen gelegenheden te ondersteunen die het welzijn van de wilde dieren voorop zetten, zoals reservaten of plekken waar je op verantwoorde wijze wilde dieren kunt bekijken. TripAdvisor heeft namelijk al een GreenLeaders-merk ter goedkeuring voor eco-vriendelijke accommodaties. Wij stellen voor dat zij hetzelfde doen voor verantwoorde attracties met wilde dieren door ze te onderscheiden met een WildlifeLeaders-merk.

TripAdvisor moet toeristen helpen om de juiste beslissingen te nemen. Het WildlifeLeaders-programma kan een einde maken aan de mishandeling van wilde dieren en draagt bij aan een diervriendelijke toekomst in de toerisme.

De eerste stap is dat TripAdvisor stopt met het promoten van wreedheden. Teken onze petitie en zeg TripAdvisor dat zij moeten stoppen. 

UPDATE: TripAdvisor is gestopt met de kaartverkoop van 's werelds wreedste attracties met wilde dieren.

Afgelopen jaar hebben 175.000 supporters onze petitie getekend om reisorganisatie Thomas Cook Group te vragen te stoppen met hun verkoop en promotie van olifantenritten en -shows. TCG heeft geluisterd en heeft alle olifantenritten en –shows verwijderd uit haar promotiemateriaal. Dit bewijst de kracht die wij samen hebben om wereldwijd bedrijven te veranderen. Help ons met het onder druk zetten van TripAdvisor en eis dat zij stoppen met het promoten en de kaartverkoop van wrede toeristische attracties met wilde dieren.

Ontdek ’s werelds wreedste attracties >>

Deel het met de rest van de wereld:

Pinterest