TripAdvisor stopt met kaartverkoop wrede dierenattracties

Een overwinning dankzij meer dan 558.000 supporters die onze campagne Wildlife. Not Entertainers hebben gesteund tegen de grootste reiswebsite ter wereld.

We zijn trots om te kunnen vertellen dat TripAdvisor heeft besloten grotendeels te stoppen met de verkoop van kaartjes voor wrede attracties met wilde dieren. Ook zal TripAdvisor een online educatieplatform lanceren, om toeristen in te lichten over het dierenleed dat schuilgaat achter vermaak met wilde dieren.

We zijn iedereen die de petitie getekend heeft ontzettend dankbaar!

De wreedste attracties

De attracties die niet meer geboekt kunnen worden via TripAdvisor en Viator zijn activiteiten waarbij toeristen direct in contact komen met wilde dieren of bedreigde diersoorten. Denk bijvoorbeeld aan tijgerselfies, het knuffelen met leeuwenwelpen of het zwemmen met dolfijnen. Ook stopt TripAdvisor met de verkoop van kaarten voor olifantenritten, een activiteit waarvan wij hebben laten zien dat hij een van de wreedste toeristische attracties met wilde dieren is. Babyolifanten worden namelijk bij hun moeder weggehaald als ze nog jong zijn. Ze worden daarna geslagen en voortdurend lichamelijk en geestelijk mishandeld tijdens de trainingen. Dit gebeurt allemaal zodat de olifanten onderdanig worden en ze het zullen toelaten om voor de rest van hun leven geketend te worden en ritten te maken met toeristen.

We gaan door

Ondanks deze toezegging van TripAdvisor zullen bepaalde wrede attracties met wilde dieren waarschijnlijk nog steeds boekbaar zijn via TripAdvisor of Viator. De website heeft bevestigd dat het alleen zal stoppen met de verkoop kaartjes voor activiteiten waarbij toeristen direct contact hebben met wilde dieren in gevangenschap of bedreigde diersoorten.

We hopen dat het slechts een kwestie is van tijd voordat TripAdvisor ook stopt met de verkoop van kaarten van andere entertainment attracties met wilde dieren, zoals bijvoorbeeld het verkopen van toegangskaarten voor SeaWorld.

Tot die tijd zullen we TripAdvisor ondersteunen bij het opzetten van het online educatieplatform, zodat zij hun miljoenen websitebezoekers kunnen afraden naar dit soort attractieparken te gaan. Zodra mensen de waarheid kennen over het dierenleed dat wilde dieren moeten ondergaan voor ons vermaak, zullen ze ervoor kiezen van dit soort attracties weg te blijven.

Om een einde te maken aan het lijden van dieren voor vermaak, dringen we ook bij reisorganisaties en anderen in de reisindustrie aan om hun klanten geen excursies aan te bieden waar wilde dieren worden gebruikt als toeristische attractie. Gelukkig hebben al meer dan 160 reisorganisaties wereldwijd aan ons beloofd geen olifantenritten en -shows meer aan te bieden. Hieronder zijn ook veel Nederlandse merken als TUI, FOX Verre Reizen, Koning Aap, DeJong Ingra en SNP Natuurreizen.

Join the movement

Door samen te werken kunnen we het leed van wilde dieren in de naam van entertainment stoppen.

Afgelopen jaar hebben 175.000 supporters onze petitie getekend om reisorganisatie Thomas Cook Group te vragen te stoppen met hun verkoop en promotie van olifantenritten en -shows. TCG heeft geluisterd en heeft alle olifantenritten en –shows verwijderd uit haar promotiemateriaal. Dit bewijst de kracht die wij samen hebben om wereldwijd bedrijven te veranderen. Help ons met het onder druk zetten van TripAdvisor en eis dat zij stoppen met het promoten en de kaartverkoop van wrede toeristische attracties met wilde dieren.

Ontdek ’s werelds wreedste attracties >>

Deel het met de rest van de wereld:

Pinterest