Loeiend Lekkere Koeientaart
Deze loeiend lekkere taart houdt het midden tussen een brownie en gebakken cheesecake. De sinaasappelschil maak de taart extra lekker. Serveer de taart zonder versiersels, of ga all out en maak van elke punt een koetje!
Ingrediënten voor ca. 12 personen
Cheesecakebeslag
250 g sojakwark (neem echt een dikke kwarkvariant, bijvoorbeeld Alpro Go On), op kamertemperatuur (of heel licht opgewarmd als je hem meteen uit de koelkast gebruikt)
geraspte schil van ½ biologische sinaasappel
3 el gecondenseerde kokosmelk, of 3 el suiker
25 g maizena
1 tl vanille-extract of vanillesuiker
40 g gesmolten plantaardige boter
Chocoladebeslag
200 g bloem
75 g cacaopoeder
150 g suiker
1 zakje bakpoeder
2 tl vanille-extract, of 1 zakje vanillesuiker
¼ tl zout
65 g rijstolie (weeg af op een weegschaal ipv maatbeker)
300 ml kokend water
50 ml koud water
Decoratie
klein stukje marsepein of fondant
snufje bietenpoeder of een klein drupje bietensap
1 blokje gesmolten vegan chocolade
cashewnoten (hoorns)
Japanse blaadjes (oren), rijstzoutjes te vinden in het hartige snackschap van de supermarkt
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160℃. Vet een taartpan van ca. 20 cm ⌀ in, en bekleed de bodem met een op maat geknipt stuk bakpapier.
Meng alle ingrediënten voor het cheesecakebeslag en zet even aan de kant. Meng alle droge ingrediënten voor het chocoladebeslag. Maak een kuil in het midden, en giet hier alle natte ingrediënten in. Meng vlot, maar voorzichtig door elkaar tot net gemengd. Roer absoluut niet te lang, want dan kan het beslag rubberig worden. Giet het grootste deel van het beslag in de taartpan, maar houd een paar eetlepels achter. Giet het cheesecakebeslag op het
chocoladebeslag. Verdeel het achtergehouden chocoladebeslag hierover als ware het koeienvlekken.
Bak de taart in ca. 40 minuten gaar, haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Vorm ondertussen oogjes van de marsepein of het fondant, dip de achterkant van een satéprikker in de gesmolten chocolade en stempel deze op de oogjes. Meng zoveel bietenpoeder of -sap door de rest van de marsepein of het fondant tot je een mooi lichtroze kleurtje hebt. Vorm hiervan uiers en snuitjes.
Snijd de taart in 12 stukken, en breng desgewenst per punt een koe tot leven met de oogjes, snuiten, uiers, Japanse blaadjes als oren en cashewnoten als hoorns (zie foto).