Koeientaart 2

Loeiend Lekkere Koeientaart

Deze loeiend lekkere taart houdt het midden tussen een brownie en gebakken cheesecake. De sinaasappelschil maak de taart extra lekker. Serveer de taart zonder versiersels, of ga all out en maak van elke punt een koetje!

loeiend lekkere koeientaart

Ingrediënten voor ca. 12 personen

Cheesecakebeslag

250 g sojakwark (neem echt een dikke kwarkvariant, bijvoorbeeld Alpro Go On), op kamertemperatuur (of heel licht opgewarmd als je hem meteen uit de koelkast gebruikt)

geraspte schil van ½ biologische sinaasappel

3 el gecondenseerde kokosmelk, of 3 el suiker

25 g maizena

1 tl vanille-extract of vanillesuiker

40 g gesmolten plantaardige boter

 

Chocoladebeslag

200 g bloem

75 g cacaopoeder

150 g suiker

1 zakje bakpoeder

2 tl vanille-extract, of 1 zakje vanillesuiker

¼ tl zout

65 g rijstolie (weeg af op een weegschaal ipv maatbeker)

300 ml kokend water

50 ml koud water

 

Decoratie

klein stukje marsepein of fondant

snufje bietenpoeder of een klein drupje bietensap

1 blokje gesmolten vegan chocolade

cashewnoten (hoorns)

Japanse blaadjes (oren), rijstzoutjes te vinden in het hartige snackschap van de supermarkt

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160℃. Vet een taartpan van ca. 20 cm ⌀ in, en bekleed de bodem met een op maat geknipt stuk bakpapier.

Meng alle ingrediënten voor het cheesecakebeslag en zet even aan de kant. Meng alle droge ingrediënten voor het chocoladebeslag. Maak een kuil in het midden, en giet hier alle natte ingrediënten in. Meng vlot, maar voorzichtig door elkaar tot net gemengd. Roer absoluut niet te lang, want dan kan het beslag rubberig worden. Giet het grootste deel van het beslag in de taartpan, maar houd een paar eetlepels achter. Giet het cheesecakebeslag op het

chocoladebeslag. Verdeel het achtergehouden chocoladebeslag hierover als ware het koeienvlekken.

Bak de taart in ca. 40 minuten gaar, haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Vorm ondertussen oogjes van de marsepein of het fondant, dip de achterkant van een satéprikker in de gesmolten chocolade en stempel deze op de oogjes. Meng zoveel bietenpoeder of -sap door de rest van de marsepein of het fondant tot je een mooi lichtroze kleurtje hebt. Vorm hiervan uiers en snuitjes.

Snijd de taart in 12 stukken, en breng desgewenst per punt een koe tot leven met de oogjes, snuiten, uiers, Japanse blaadjes als oren en cashewnoten als hoorns (zie foto).