Varken in een kraamkooi in een donkere stal

Rabobank, stop met het financieren van dierenleed

Afgeknipte staarten, megastallen en plofkippen: Rabobank houdt grootschalig dierenleed in stand. Help mee en roep Rabobank op om schadelijke investeringen te stoppen.

Stuur een kaartje aan Rabobank met de vraag om de financiering van megastallen en grote vleesbedrijven te stoppen. Het is heel gemakkelijk: je hebt het in een minuutje geregeld.

Jouw hulp is hard nodig om de druk op Rabobank op te voeren. Hoe meer kaartjes er komen, hoe sterker onze boodschap. Samen zetten we dierenleed op de kaart.

Help mee, en stuur nu een kaartje naar Rabobank. Vul hieronder je gegevens in.

Kaart met tekst 'Dierenleed, wie wil daar nou aan verdienen?'

Beste Rabobank, jullie investeren in bedrijven die veedieren houden in de meest gruwelijke omstandigheden. Zo dragen jullie bij aan plofkippen, het onverdoofd afknippen van varkensstaarten en moedervarkens in veel te krappe kooien. Stop met het financieren van grote vleesbedrijven en megastallen: stop met het financieren van dierenleed!

Extreem dierenleed

Rabobank investeert op grote schaal in Braziliaanse vleesbedrijven, waaronder JBS. In de megastallen van JBS hebben veedieren het ontzettend zwaar. Varkens kunnen niet in de modder wroeten of rustig een nest maken, maar zitten opgesloten in kooien waarin ze zich niet kunnen draaien. Kippen houden van scharrelen, maar staan opgepropt in piepkleine hokken, tussen hun eigen uitwerpselen. Varkens worden onverdoofd gecastreerd, staartjes van biggetjes worden afgeknipt na de geboorte en er komen regelmatig schandalen naar buiten over extreme dierenmishandeling. Zo schoppen medewerkers varkens en gooien ze met kippen.

Kip in een stal

Rabobank heeft een duurzaamheidsbeleid, maar uit ons onderzoek (lees hier de samenvatting) blijkt dat de bank zich daar al jaren niet aan houdt. Intussen lijden miljarden dieren in de donkere stallen van JBS. Elke dag. 

Samen met jou vechten wij voor deze dieren. Daarom zeggen wij: Rabobank, stóp met het financieren van dierenleed. 

 

Bekende Nederlanders spreken Rabobank aan

Onder meer Anita Witzier, Henny Huisman en Milouska Meulens roepen de bank op om te stoppen met het financieren van dierenleed.

Help mee, en stuur nu een kaartje naar Rabobank.