Beer Bolik

Adopteer een beer

Ontmoet de beren

Beren zoals Grisha, Bolik en Jean hebben een wreed leven achter de rug. Veel van hen zijn als kleine welpjes bij hun moeder weggerukt. Ze moesten toeristen vermaken in kleine kooien bij restaurants, hotels of zelfs tankstations. Anderen bleven achter in verlaten dierentuinen, om te verhongeren. 

Geredde beren kunnen helaas vaak niet meer veilig terugkeren naar het wild. Daarom hebben we samen met dierenorganisatie AMP berenopvang Libearty gebouwd. In deze opvang, die bestaat uit 69 hectare aan eikenbos, kunnen de beren weer écht beer zijn. Maar dan wel met de nodige zorg. 

Opvangplekken in stand houden brengt enorme kosten met zich mee. Jij kunt geredde beren helpen door een beer te adopteren en er zo voor te zorgen dat er voldoende voedsel en verzorging voor je beer beschikbaar is. 

  • Voor € 3 per maand zorg je voor voldoende medicijnen voor je beer 
  • Voor € 8 per maand help je je beer aan voldoende voeding 
  • Voor € 15 per maand zorg je dat je beer onderdak heeft 

Als we niets doen liggen ondervoeding en gezondheidsproblemen opnieuw op de loer. Adopteer nu een beer, je ontvangt na je adoptie direct je adoptiecertificaat in je inbox. 

Je adoptie omvat:

  • Een gepersonaliseerd adoptiecertificaat
  • Updates over je geadopteerde beer per mail
  • Gratis abonnement op ons driejaarlijkse Werelddier magazine
  • Jaarlijks ontvang je onze dierenkalender met prachtige dierenbeelden

 

Waarom is het nodig een beer te adopteren? 


Met je adoptie steun je opvangplekken waar beren, die niet meer terug naar het wild kunnen, op een veilige plek een gelukkig en gezond leven leiden. De berenreservaten zijn natuurlijke bosgebieden omgeven door hoge hekken waar de geredde beren veilig in kunnen leven. Het leefgebied bevat grote zoetwaterpoelen en veel bomen. Zo kunnen de beren een ontspannen leven leiden. De rust van de poelen en de grote met gras begroeide omheiningen kunnen geen groter contrast vormen met het lijden uit hun vorige leven. 
 
Er zijn momenteel meer dan 100 beren in het Roemeense reservaat waar Grisha, Bolik en Jean verblijven. Samen eten zij meer dan twee ton eten per dag en hebben ze veterinaire zorg nodig om te herstellen van hun traumatische verleden. Dat brengt hoge kosten met zich mee. Door een beer te adopteren help je ondervoeding en gezondheidsproblemen voorkomen. 

 

Wat doet World Animal Protection verder met jouw steun om dieren te beschermen?

 

In verschillende delen van de wereld worden dieren gevangen en misbruikt, met als enig doel mensen te vermaken of genezen. Zo worden beren ingezet in beer-hondengevechten en dansshows of wordt hun gal gebruikt voor traditionele medicijnen. Anderen worden op openbare plaatsen gehouden, om klanten aan te trekken en te vermaken. 

 

Samen met partners redden we dieren, en worden ze naar een opvangplek gebracht. Ook voeren we campagne tegen de berengalindustrie, en werken we samen met overheden om in Azië een einde te maken aan het gebruik van beren voor medicijnen. En we werken eraan om de cyclus van wreedheid voor vele andere dieren die wereldwijd lijden te doorbreken. Met jouw hulp kunnen we deze industrie voorgoed veranderen!