3 olifanten samen in natuur

Word World Animal Protection Business Partner

Gaan onderwerpen als dierenwelzijn, klimaat en biodiversiteit jullie aan het hart? Als je geeft om het wel en wee van de planeet en verder invulling wilt geven aan jullie Corporate Social Responsibility, word dan World Animal Protection Business Partner. Samen zetten we ons in voor een goed leven voor dieren en een betere wereld.

Wat houdt het worden van World Animal Protection Business Partner in?

 

Je steunt World Animal Protection met jouw bedrijf. Je kunt voor een specifiek project gaan of juist ons werk voor de bescherming van dieren in het algemeen sponsoren. Steeds meer bedrijven geven op deze manier dierenwelzijn een plaats in hun MVO-beleid.  

We doen uiteraard graag iets terug. Dat gaat op maat en in overleg, en houdt bijvoorbeeld in:

 

  • aandacht voor jullie bedrijf via World Animal Protection uitingen;
  • updates over het sponsorproject per mail of nieuwsbrief;
  • het gebruik van het World Animal Protection logo in jullie uitingen;
  • een presentatie digitaal of bij jullie op locatie door één van onze programmamanagers.

World Animal Protection zoekt de samenwerking met het bedrijfsleven, omdat we geloven dat we samen meer impact kunnen maken. Benieuwd op welke manier je als bedrijf kunt bijdragen? Ik bespreek graag de mogelijkheden met je. Neem contact op met Moniek Poerstamper, relatiemanager bedrijven.

Moniek Poerstamper


E-mail: moniekpoerstamper@worldanimalprotection.nl

#1 Verduurzamen van toerisme: werken aan diervriendelijke alternatieven

In olifantenparken in Azië lijden dagelijks 3 duizend olifanten, ver weg van de wilde habitat waar ze thuishoren. Vaak zijn toeristen zich niet bewust van het dierenleed dat schuilt achter een olifantenrit of het (nu zeer populaire) wassen van olifanten. Wij bouwen aan diervriendelijke alternatieven en een structurele transformatie van de reisindustrie, want: wilde dieren zijn geen entertainers. 

Onze aanpak in twee zinnen

We overtuigden al zo’n 250 reisorganisaties, waaronder AirBnB, Booking.com en de Nederlandse ANVR, om geen vermaak met wilde dieren meer aan te bieden. Ook helpen we lokale olifantenparken in Thailand te transformeren naar diervriendelijke observation only locaties.

Gaan jullie met ons de uitdaging aan om entertainment met dieren te stoppen en dieren het leven te geven dat ze verdienen?       

Varken

Een groep vrouwtjesolifanten in Boon Lott Elephant Sanctuary (BLES).

#2 Stop de roofbouw op de Amazone voor de vee-industrie

Om voldoende veevoer voor de vee-industrie te produceren, vindt in de Amazone en Cerrado in rap tempo ontbossing plaats. Met desastreuze gevolgen: biodiversiteitsverlies, klimaatopwarming en grote risico’s voor dierenwelzijn en volksgezondheid. Hoog tijd voor structurele veranderingen.

Onze aanpak in twee zinnen

We werken aan een transitie van het wereldwijde voedselsysteem; een verschuiving naar meer plantaardig voedsel, een duurzame kringlooplandbouw en hoger dierenwelzijn. Om dit voor elkaar te krijgen, roepen we banken, verzekeraars en pensioenfondsen op hun investeringsbeleid groen en diervriendelijk te maken.

Kunnen we op jullie rekenen in onze strijd tegen de ontbossing voor de vee-industrie?

Amazone

De ontbossing in de Amazone steeg in 2020 naar het hoogste niveau in twaalf jaar.

#3 Op de bres voor beren

Samen met onze lokale partner Asociatia Milioane de Prieteni (AMP) hebben we in 2006 het inmiddels gerenommeerde Libearty Bear Sanctuary bij Zarnesty in Roemenië opgericht; een plek waar beren worden opgevangen die voorheen werden gehouden als attractie. We werken aan het beëindigen van de inzet van beren ter vermaak van mensen - helaas een bekend cultureel fenomeen in Roemenië.

Onze aanpak in twee zinnen

Samen met het AMP redden we beren uit gruwelijke omstandigheden in Roemeense dierentuinen en circussen. We ondersteunen berenopvang Libearty door de juiste voeding, medische behandeling en bijvoorbeeld onderhoud aan de omheining te financieren.

Helpen jullie ons om meer beren in Roemenië een beter leven te geven?

Samen kunnen we meer impact maken. Samen kunnen we opkomen voor een wereld waarin dierenwelzijn ertoe doet.

beerinwater

Beer Jimmy werd gered uit een kooi bij een broodfabriek en heeft nu een goed leven in Libearty Bear Sanctuary.

Meer weten?

Moniek Poerstamper vertelt je graag meer! Neem contact met haar op per mail.

Moniek Poerstamper
E-mail: moniekpoerstamper@worldanimalprotection.nl

Moniek