Olifant close-up

Voorkom het levenslang lijden van deze bijzondere dieren

Geef een olifantadoptie cadeau

Wist je dat olifanten voor vermaak van toeristen zoals olifantenritten, of wassen in de rivier, op een wrede manier worden afgericht? Via het trainingsproces ‘the crush’ wordt de wil van olifanten hardhandig gebroken. En dit is nog maar het begin van een leven vol lijden in de toeristenindustrie. 

Helaas kunnen deze dieren nadat ze gered zijn niet meer veilig terugkeren naar het wild. Daarom steunen we olifantvriendelijke opvangplekken. Maar olifantvriendelijke opvangplekken in stand houden brengt enorme kosten met zich mee. Jij kunt geredde olifanten helpen door een olifantadoptie cadeau te doen en er zo voor te zorgen dat er voldoende voedsel en verzorging voor de olifant beschikbaar is.

  • Voor € 3 per maand zorg je voor voldoende medicijnen voor de olifant
  • Voor € 8 per maand help je de olifant aan voldoende gras, bladeren, fruit en groenten
  • Voor € 15 per maand zorg je dat de olifant onderdak heeft

Als we niets doen liggen ondervoeding en gezondheidsproblemen opnieuw op de loer.

De cadeau ontvanger krijgt:

  • Een gepersonaliseerd adoptiecertificaat
  • Updates over de geadopteerde olifant per mail

Waarom is het nodig een olifant te adopteren?

Onze onderzoeken wijzen uit dat misbruik van olifanten wijdverspreid is in de toeristenindustrie. Wij vinden dat geen enkele olifant geslagen en misbruikt zou mogen worden voor ons toeristisch vermaak. Olifanten worden op jonge leeftijd weggerukt van hun moeders waarna via de zeer traumatische 'crush' hun wilskracht wordt gebroken. Ze worden vastgezet aan een ketting, geïsoleerd en uitgehongerd om ze kwetsbaar te maken. Pas dan kunnen olifanten worden getraind voor ritten en ander vermaak waarbij er direct contact is tussen de olifant en mensen. Als hun wilskracht door deze training eenmaal gebroken is, worden ze ingezet voor het vermaak van toeristen waarbij ze hun leven lang lijden.

Samen met onze partners in Azië werken we er hard aan om een einde te maken aan deze wrede praktijken. We transformeren de olifantenkampen waar dit leed voorkomt in opvangplekken, die olifantvriendelijk zijn. Hier kunnen de olifanten, die niet meer terug naar het wild kunnen, op een veilige plek een gelukkig en gezond leven leiden. Olifanten eten elk tot wel 300 kilo aan gras, bladeren, fruit en groenten per dag. Bovendien hebben oudere olifanten supplementen nodig om hun gezondheid op peil te houden. Dat brengt hoge kosten met zich mee. Door een olifant te adopteren help je ondervoeding en gezondheidsproblemen voorkomen.

Wat doet World Animal Protection verder met jouw steun om olifanten te beschermen? 

Naast het transformeren van olifantenkampen, werken we eraan om de cyclus van wreedheid te doorbreken. Met jouw steun overtuigen we de Thaise regering om te stoppen met 'the crush', informeren we toeristen over de afschuwelijke waarheid achter het vermaak van olifanten, zodat de vraag ernaar stopt en overtuigen we reisorganisaties geen wrede attracties meer aan te bieden. Daarnaast werken we aan een nieuwe wet om olifanten te beschermen. Met jouw hulp kunnen we deze industrie voorgoed veranderen!