Mae Mayura

Help olifant Mayura

Met een bedrag vanaf 3,- geef jij olifant Mayura de juiste zorg om te herstellen van haar traumatische verleden. Als we niets doen liggen ondervoeding en gezondheidsproblemen opnieuw op de loer.

Waarom is het nodig olifanten zoals Mayura te helpen?

Onze onderzoeken wijzen uit dat misbruik van olifanten wijdverspreid is in de toeristenindustrie. Wij vinden dat geen enkele olifant geslagen en misbruikt zou mogen worden voor ons toeristisch vermaak. Olifanten worden op jonge leeftijd weggerukt van hun moeders waarna via de zeer traumatische 'crush' hun wilskracht wordt gebroken. Ze worden vastgezet aan een ketting, geïsoleerd en uitgehongerd om ze kwetsbaar te maken. Pas dan kunnen olifanten worden getraind voor ritten en ander vermaak waarbij er direct contact is tussen de olifant en mensen. Als hun wilskracht door deze training eenmaal gebroken is, worden ze ingezet voor het vermaak van toeristen waarbij ze hun leven lang lijden.

Samen met onze partners in Azië werken we er hard aan om een einde te maken aan deze wrede praktijken. We transformeren de olifantenkampen waar dit leed voorkomt in opvangplekken, die olifantvriendelijk zijn. Hier kunnen de olifanten, die niet meer terug naar het wild kunnen, op een veilige plek een gelukkig en gezond leven leiden. Olifanten eten elk tot wel 300 kilo aan gras, bladeren, fruit en groenten per dag. Bovendien hebben oudere olifanten supplementen nodig om hun gezondheid op peil te houden. Dat brengt hoge kosten met zich mee. Met jouw gift help je ondervoeding en gezondheidsproblemen voorkomen.

Wat doet World Animal Protection verder met jouw steun om olifanten te beschermen? 

Naast het transformeren van olifantenkampen, werken we eraan om de cyclus van wreedheid voor vele andere dieren die wereldwijd lijden te doorbreken. Met jouw steun overtuigen we de Thaise regering om te stoppen met 'the crush', informeren we toeristen over de afschuwelijke waarheid achter het vermaak van olifanten, zodat de vraag ernaar stopt en overtuigen we reisorganisaties geen wrede attracties meer aan te bieden. Daarnaast werken we aan een nieuwe wet om olifanten te beschermen. Met jouw hulp kunnen we deze industrie voorgoed veranderen!