olifant aan ketting

Geef wilde dieren het leven dat ze verdienen

Achter toeristische activiteiten met wilde dieren schuilt veel leed. Olifanten rijden, voeren of wassen, apen-, beren- en dolfijnenshows... Maar ook wandelen met leeuwen, luiaards knuffelen of een selfie met een tijger.

De dieren worden al jong weggerukt van hun moeders en aan meedogenloze africhtpraktijken onderworpen, zodat ze contact met mensen toestaan. Het zijn geen wilde dieren meer, maar toeristische attracties.

Deze dieren hebben jouw steun nodig! Help jij mee? 

  • Met € 6 per maand geef je voormalige dans- of vechtberen in de berenopvang in Roemenië en Pakistan voedsel en medicijnen. 
  • Met € 10 per maand help je mee opvangplekken te ontwikkelen voor dolfijnen die in gevangenschap leefden, en ondersteun je initiatieven om dolfijnen en walvissen op een verantwoorde manier in het wild te spotten.
  • Met € 25 per maand help je om de levenslange marteling van olifanten in entertainment te stoppen. 

Ook helpt je donatie om onze campagnes meer zichtbaarheid te geven. We roepen bijvoorbeeld reisorganisaties en toeristen op om niet meer deel te nemen aan activiteiten waarin contact met wilde dieren mogelijk is. Ook steunen we opvangplekken voor wilde dieren die zijn gered, zoals Boon Lott’s Elephant Sanctuary, berenopvang Libearty en AIUNAU Sloth Sanctuary.