Schenk met belastingvoordeel

Met een periodieke schenking help je meer dieren in nood, zonder dat het je één euro extra kost. Je kunt namelijk het volledige bedrag aftrekken van de belasting. Zo help je meer dieren voor hetzelfde geld! 

Met een periodieke schenking verbind je je voor langere tijd aan World Animal Protection. Sinds 2014 is het mogelijk periodieke giften te regelen via een schenkingsovereenkomst. Deze gift hoeft niet meer vastgelegd te worden bij de notaris.

Voordelen

  • Je profiteert van belastingvoordeel, want de periodieke schenking is volledig aftrekbaar. Stel je doneert € 100 per jaar. Als je in de inkomstenschijf van 42 procent valt, ontvang je € 42 van de Belastingdienst terug. 
  • Je kunt dit belastingvoordeel gebruiken om jouw donatie te verhogen. Dankzij het belastingvoordeel betaal jij hetzelfde bedrag als voorheen en ontvangen wij een hogere donatie. Zo kunnen we samen nog meer dieren beschermen. 
  • Er is geen notariële akte nodig en daarmee bespaart dit kosten.

Voorwaarden

  • De schenking staat voor minimaal vijf jaar vast.
  • De schenking kan niet tussentijds stop worden gezet.
  • Het volledige bedrag van de schenking dient vóór 31 december van elk jaar op onze rekening te staan.

Het is mogelijk je schenking via een automatische machtiging te laten verlopen. Wij incasseren dan automatisch het bedrag van jouw rekening. Je kan dit aangeven op het formulier hieronder.

Let op: Heb je het afgelopen jaar voor het ondertekenen van de akte al donaties gedaan? Deze zijn geen onderdeel van de schenking. Het kan daarom verstandig zijn om de akte per 1 januari van het volgende kalenderjaar in te laten gaan in plaats van per direct, zodat je jezelf niet verplicht tot het doen van een dubbele donatie. 

Eenvoudig geregeld

Periodiek schenken is zó geregeld via een schenkingsovereenkomst. Hieraan zijn geen kosten verbonden en het is niet nodig een notaris in te schakelen. Wij hebben hiervoor een eenvoudig formulier dat je online kunt invullen en ondertekenen. 

Ga naar online schenkingsformulier

Liever een papieren formulier?

Dat kan ook. Download dan dit formulier en eventueel het machtigingsformulier en stuur dit naar:

World Animal Protection Nederland
Antwoordnummer 2222
3440 VB Woerden

Meer weten over periodiek schenken?

Neem dan contact op met Odette Bes via +31 (0)70 3142838 (ma, di of vrij) of info@worldanimalprotection.nl. Zij helpt je graag verder! 

Toch liever een Notariële Schenkingsakte?

Het is ook nog steeds mogelijk de overeenkomst via een notaris te laten verlopen. Download dan dit formulier en stuur deze samen met een kopie van je geldige legitimatiebewijs naar: World Animal Protection Nederland, Antwoordnummer 2222, 3440 VB Woerden. 

Onze notaris maakt jouw schenkingsakte op en stuurt je een afschrift. Met het afschrift van jouw akte kun je bij jouw belastingaangifte het volledige bedrag van jouw schenking aftrekken.

Bij een schenking vanaf €150 per jaar (€ 12,50 per maand) betaalt World Animal Protection de notariskosten. 

Myriam (53): ‘Toen het mogelijk werd om te schenken zonder tussenkomst van een notaris, heb ik dit gelijk gedaan. Er gaat zo meer geld naar het beschermen van dieren!’

Deel het met de rest van de wereld:

Pinterest

Myriam Rijswijk (53) heeft haar donaties via een schenking geregeld

‘Ik ben altijd betrokken geweest bij het welzijn van dieren. In India, waar ik een jaar heb gewoond, heb ik met eigen ogen het leed van zwerfhonden gezien. Ik vind het werk van World Animal Protection daarom belangrijk, zoals de vaccinatie- en sterilisatieprogramma’s en het voorlichtingswerk.

Toen het mogelijk werd om te schenken zonder tussenkomst van een notaris, heb ik dit gelijk gedaan. De drempel was nu een stuk lager. Het in orde maken van de schenking kon eenvoudig via de website van World Animal Protection. Het belastingvoordeel is de belangrijkste reden; er gaat zo meer geld naar het beschermen van dieren; dat is waar we het voor doen!’ 

Myriam en hond Ghita