Schenk met belastingvoordeel

Met een periodieke schenking help je meer dieren in nood, zonder dat het je één euro extra kost. Je profiteert namelijk van belastingvoordeel omdat het volledige bedrag aftrekbaar is. Zo help je meer dieren voor hetzelfde geld! 

Ga naar online schenkingsformulier

Hoe werkt het?

  • Je legt je gift vast in een schenkingsovereenkomst, via de knop hierboven online in te vullen. Sinds 2014 is vastlegging bij een notaris niet meer nodig.
  • Jij profiteert van belastingvoordeel, omdat de periodieke schenking volledig aftrekbaar is. Een voorbeeld: je doneert € 100 per jaar. Wanneer je in de inkomstenschijf van 42% valt, ontvang je € 42 van de Belastingdienst terug. 
  • Je kunt dit belastingvoordeel gebruiken om jouw donatie te verhogen. Dankzij het belastingvoordeel betaal jij hetzelfde bedrag als voorheen en ontvangen wij een hogere donatie. Zo kunnen we samen nog meer dieren beschermen! 

Voorwaarden

  • De schenking staat voor minimaal vijf jaar vast.
  • De schenking kan niet tussentijds stop worden gezet.
  • Het volledige bedrag van de schenking dient vóór 31 december van elk jaar op onze rekening te staan.

Eenvoudig geregeld

Periodiek schenken is zó geregeld via een schenkingsovereenkomst. Hieraan zijn geen kosten verbonden en het is niet nodig een notaris in te schakelen. Wij hebben hiervoor een eenvoudig formulier dat je online kunt invullen en ondertekenen

Liever een papieren formulier? Download dan dit formulier en eventueel het machtigingsformulier en stuur dit naar:

World Animal Protection Nederland

Antwoordnummer 2222

3440 VB Woerden

Goed om te weten: Als je het afgelopen jaar voor het ondertekenen van de overeenkomst al donaties hebt gedaan, zijn deze geen onderdeel van de schenking. Het kan daarom verstandig zijn om de overeenkomst per 1 januari van het volgende kalenderjaar in te laten gaan in plaats van per direct, zodat je jezelf niet verplicht tot het doen van een dubbele donatie.

Meer weten over periodiek schenken?

Neem dan contact op met Odette van der Valk via +31 (0)6 11218022 of info@worldanimalprotection.nl. Zij helpt je graag verder! 

Toch liever een Notariële Schenkingsakte? Het is ook nog steeds mogelijk de overeenkomst via een notaris te laten verlopen. Download dan dit formulier en stuur deze samen met een kopie van je geldige legitimatiebewijs naar: 

World Animal Protection Nederland

Antwoordnummer 2222

3440 VB Woerden

Onze notaris maakt jouw schenkingsakte op en stuurt je een afschrift. Hiermee kun je bij de belastingaangifte het volledige bedrag van de schenking aftrekken. Bij een schenking vanaf €150 per jaar (€12,50 per maand) betaalt World Animal Protection de notariskosten. 

Myriam (53): ‘Toen het mogelijk werd om te schenken zonder tussenkomst van een notaris, heb ik dit gelijk gedaan. Er gaat zo meer geld naar het beschermen van dieren!’

Deel het met de rest van de wereld:

WhatsApp

Myriam Rijswijk (53) heeft haar donaties via een schenking geregeld

‘Ik ben altijd betrokken geweest bij het welzijn van dieren. In India, waar ik een jaar heb gewoond, heb ik met eigen ogen het leed van zwerfhonden gezien. Ik vind het werk van World Animal Protection daarom belangrijk, zoals de vaccinatie- en sterilisatieprogramma’s en het voorlichtingswerk.

Toen het mogelijk werd om te schenken zonder tussenkomst van een notaris, heb ik dit gelijk gedaan. De drempel was nu een stuk lager. Het in orde maken van de schenking kon eenvoudig via de website van World Animal Protection. Het belastingvoordeel is de belangrijkste reden; er gaat zo meer geld naar het beschermen van dieren; dat is waar we het voor doen!’ 

Myriam en hond Ghita