aap

12 Do's en Don'ts voor een diervriendelijke vakantie

Nieuws

Naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen van de ANVR zal de reisbranche zich meer inzetten voor dierenwelzijn. Een goede stap! Ook jij als vakantieganger kan bijdragen aan een diervriendelijke vakantie. Informeer jezelf en lees verder voor onze Do's en Don'ts op reis!

Do’s

 

whale

1. Beleef dieren in het wild. Ga op safari of spot walvissen. Houd hierbij altijd gepaste afstand.

 

1016424

2. Bezoek een opvang voor wilde dieren waarbij direct contact tussen bezoeker en dier wordt vermeden en niet wordt gefokt.

 

1008141_1

3. Koop duurzame en diervriendelijke souvenirs en ondersteun hiermee de lokale bevolking en natuur.

 

1015430_0

4. Bezoek of help mee bij een natuurbeschermingsproject. Plant bijvoorbeeld bomen voor het behoud van de leefomgeving van olifanten en orang-oetans.

 

1009564

5. Onderneem actieve ecotours waarbij de natuur en wilde dieren niet verstoord worden.

 

1015080

6. Doe je beklag. Zie je dierenmishandeling, leg dit vast en klaag erover ter plaatse. Doe dit bij de eventuele reisaanbieder en, indien mogelijk, meld het bij een lokale dierenbeschermingsorganisatie.

Don'ts

 

537

1. Maak geen vakantiefoto met wilde dieren. ‘Knuffel’ ook geen leeuwen- of tijgerwelpje.

 

1009270

2. Kijk niet naar wilde dieren die kunstjes vertonen. Ga niet naar een dolfijnenshow en loop door bij een dansend aapje op straat.

 

stop-olifantenrit

3. Maak geen rit op een olifant, maar boek ook geen andere excursie waarbij je olifanten aan mag raken. Denk bijvoorbeeld aan een dagje ‘be-a-mahout’.

 

1009265_0

4. Betaal niet voor gevechten met of tussen dieren, zoals stieren- of hanengevechten en worstelen met krokodillen  

 

1008650

5. Koop geen souvenirs die gemaakt zijn van wilde dieren. Denk aan een tas van krokodillenleer, een armbandje van ivoor, of een sieraad van koraal.

 

caribbean_reef_shark

6. Eet geen gerechten waarbij extreem dierenleed komt kijken. Denk aan haaienvinnensoep, bush meat, kikkerbillen, foie gras of tijgerwijn.

Help mee!

Spreek je uit tegen dierenleed voor toeristisch vermaak! Jouw stem gebruiken we om slechte parken te overtuigen dat mensen níet willen dat dieren lijden voor toeristisch vermaak.

>>Download ook onze folder met diervriendelijke reistips!

Credits Foto's: World Animal Protection, iStockphoto.com/Brian Raisbeck, Hurricanehenk

Meer over