Achtergelaten beertjes gered in Roemenië

29/02/2016

Twee kleine, bruine beertjes zijn gered uit een verlaten berenhol in het bos. Het vier weken oude duo wordt nu verzorgd door onze Roemeense partner AMP (Miljoenen Vrienden).

''Binnenkort worden ze overgeplaatst naar ons berenreservaat 'Libearty' waar ze onder quarantaine de juiste zorg zullen krijgen.''

Ze waren bijna klaar met hun ronde, de boswachters in het Pădurea Bogății bos (Transsylvanië), toen ze wat opvallends tegenkwamen: een berenhol met twee erg jonge beertjes, zonder moeder. Het is erg ongebruikelijk dat een moederbeer haar jongen zo lang alleen laat, tenzij ze zelf in de problemen zit. De boswachters wilden haar de tijd geven om terug te komen, voordat zij onnodig de beertjes zouden storen. Ze hielden het hol scherp in de gaten totdat zij zeker wisten dat de moeder niet (op tijd) zou terugkeren. De kans was erg groot dat de moeder was vermoord.De boswachters wisten dat zij de beertjes niet langer alleen konden laten, dus hebben zij contact opgenomen met AMP. Het team kwam direct in actie en redde het kleine duo. Zij zijn naar een dierenopvang gebracht waar zij de nodige medische verzorging kregen. Omdat de beertjes al een tijd zonder hun moeder waren, waren ze uitgedroogd. Ze vielen dan ook gretig op de flesvoeding aan. Binnenkort worden ze overgeplaatst naar ons berenreservaat 'Libearty' waar ze onder quarantaine de juiste zorg zullen krijgen.We willen graag deze unieke beelden van de jonge beertjes met jullie delen:

Sommige geredde beren kunnen helaas niet meer terug naar het wild, maar voor deze twee is er nog een kans. Wij hopen dat zij terug de bossen in kunnen, maar voorlopig krijgen zij nog dag en nacht zorg. In het wild worden beertjes tot wel twee jaar lang verzorgd door hun moeder. Zonder haar hebben zij speciale zorg nodig willen zij overleven. Gelukkig is het duo nu in goede handen. Dankzij jouw steun krijgen zij de kans op een goede toekomst.