beren-Pakistan

In actie tegen beer-hondengevechten in Pakistan

Nieuws

Het jaar 2015 is goed begonnen in Pakistan, waar met de hulp van de lokale politie onze lokale partner drie beren heeft weten te redden tijdens een illegaal event met beer-hondengevechten.

De mannelijke Aziatische zwarte beren zijn momenteel aan het herstellen in ons Balkasar berenreservaat.

Snelle actie

Via haar uitgebreide netwerk hoorde onze lokale partnerorganisatie dat er een groot aantal mensen van plan was begin januari een traditionele ceremonie bij te wonen. Daarbij zouden beer-hondengevechten worden georganiseerd, waaraan niet minder dan twaalf beren zouden deelnemen. Er werd een snelle actie op touw gezet om de gebeurtenis te beëindigen nog voordat de beren tot een gevecht werden gedwongen. Hierbij werden niet alleen drie beren gered, maar werden ook de organisatoren en beereigenaars gearresteerd.

Inzet autoriteiten

Deze actie volgde op een gelijksoortige in Punjab in mei 2014 en laat zien dat de autoriteiten in Pakistan zich voortdurend inzetten om ons te helpen bij het stopzetten van het gebruik van wilde beren voor vermaak. De drie beren zijn nu samen in quarantaine waar ze kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving, voordat ze een rustig en veilig leven gaan leiden in het reservaat.

Beren met karakter

Vooralsnog zijn de beren naamloos, maar ze onderscheiden zich door hun karakters. Er is een grote en pittige tienjarige en twee kleinere beren van tien en acht jaar, die vriendelijk en gezellig zijn. Helaas is de kleinere tienjarige blind, maar hij eet goed en lijkt in goede gezondheid. Alle drie de beren zijn dol op rotte appels.Met deze actie komt het aantal beren dat leeft in het Balkasar berenreservaat op 33. Zo komen we weer een stap dichter bij het beëindigen van beer-hondengevechten in Pakistan en bij ons doel dat beren alleen in het wild leven, waar ze thuis horen.Al sinds 1997 werken we in Pakistan samen met lokale autoriteiten en partnerorganisaties om de gruwelijke ‘sport’ beer-hondengevechten, waarbij de beren het moeten opnemen tegen getrainde honden, te stoppen.

Deel dit mooie bericht met vrienden en familie door op het Facebook en/of Twitter icoontje te klikken bovenaan het bericht.

Adopteer een beer

Adopteer een beer

Beer Baloo kijkt door de tralies van zijn kooi

Red eenzame Baloo

Beer Na in een kleine kooi

Reddingsactie: een tweede kans voor beer Na

Meer over