Bescherm dieren op vakantie, Airbnb, dierenwelzijn

Airbnb in actie om wreedheid tegen dieren te stoppen

Nieuws

Reisplatform Airbnb treft maatregelen om dieren te beschermen. Dat doet het platform met een nieuw dierenwelzijnsbeleid en een nieuwe categorie: 'Animal Experiences'. Het platform biedt alleen nog diervriendelijke ervaringen; meer duizend in 58 verschillende landen.

Airbnb Animal Experiences zijn activiteiten die worden georganiseerd en geleid door lokale initiatiefnemers, waaronder kleine boeren, NGO’s, opvangplekken, wetenschappers, dierenartsen en natuurfotografen. Reizigers krijgen hiermee tal van mogelijkheden aangeboden om activiteiten rondom dieren te ondernemen: van rondleidingen tot evenementen. Het nieuwe dierenwelzijnsbeleid stelt Airbnb in staat om alle activiteiten waar direct contact met dieren mogelijk is, af te schaffen en te verbieden.  

Dierenwelzijn op eerste plek

‘Er is zo veel technologie om ons heen, dat we ons vaak niet meer verbonden voelen met de natuur en dieren,’ aldus Brian Chesky, CEO van Airbnb. ‘Misschien is dat waarom social media wordt gedomineerd door memes van dieren. Het leven is mooier met dieren om ons heen, maar veel mensen komen niet dichterbij dan het schermpje van hun telefoon. Met Airbnb Animal Experiences zijn reizigers maar één druk op de knop verwijderd van de meest bijzondere viervoeters. Het allerbelangrijkste is dat dit op een verantwoorde manier gebeurt, waarbij dierenwelzijn op de eerste plek staat.’

Karin Bilo, campagnemanager bij World Animal Protection, voegt daaraan toe: ‘We weten dat mensen van dieren houden en dat ze niets liever willen dan wilde dieren zien als ze op reis zijn. We weten ook dat mensen het liefst dieren zien in een natuurlijke omgeving waar respectvol met hen wordt omgegaan. Dit nieuwe dierenwelzijnsbeleid, ontwikkeld in samenwerking met ons, zorgt samen met de creativiteit en betrokkenheid van Airbnb voor tal van mogelijkheden voor avonturiers om de schoonheid van dieren te ervaren, op een manier waarbij hun welzijn voorop staat. Wanneer een marktleider, zoals Airbnb, zich inzet om dierenwelzijn tot een topprioriteit te maken, zal dit niet alleen reizigers helpen het belang van dierentoerisme zonder wreedheid te leren, maar zal het ook andere bedrijven aanmoedigen om dit voorbeeld te volgen.'Nadat we in gesprek zijn geweest met Airbnb, is Animal Experiences in staat gebleken om zowel activiteiten aan te bieden die ingaan op behoeften van reizigers als dieren te bekijken door de ogen van degene die met hen samenwerken. De nieuwe dierenwelzijnsrichtlijnen zullen bijdragen aan het creëren van ervaringen die dierenwelzijn ten goede komen, die dieren zullen beschermen tegen dieronvriendelijke activiteiten, inspanningen op het gebied van natuurbehoud vergroten en het bewustzijn over het belang van dierenwelzijn vergroten. 

Airbnb dierenwelzijnsbeleid

Voorbeelden van Airbnbs nieuwe beleid, zijn:

Wilde dieren: er mag geen direct contact zijn, zoals aaien, voeren of berijden.

Werkdieren: maximaal 1 berijder en nooit meer dan 20% van het gewicht van het dier. Het dier dient nooit overwerkt te worden.

Zeedieren: zouden nooit in gevangenschap gehouden moeten worden voor vermaak.

Algemene hostactiviteiten: zouden geen aanbod moeten hebben van olifantenritten, interactie met grote katachtigen, illegale handel in wilde dieren, sportevenementen zoals plezierjacht en dieren die optreden voor vermaak.

Verantwoord reizen: wilde dieren mogen niet als foto-accessoire worden aangeboden en gebruikt, net als negatieve training van de dieren.

Uiteraard blijft we samenwerken met Airbnb om het welzijn van dieren bij de Animal Experiences te kunnen garanderen! 

olifant aan ketting

Doneer voor wilde dieren

Olifanten staan klaar bij Amer Fort voor olifantenritten

Wilde dieren zijn geen entertainers! Teken jij ook?

olifant wassen

Hoe we massaal in dierenleed op reis trappen

Meer over