Promise4Wildlife

Artiesten beschermen wilde dieren

Nieuws

Vandaag lanceerden we onze #Promise4Widlife: een belofte om artiesten te inspireren om te helpen bij de bescherming van wilde dieren. We roepen artiesten op deze belofte te delen, als signaal dat ze geen gevangen wilde dieren in videoclips en bij optredens meer zullen gebruiken.

We lanceerden de wereldwijde actie #Promise4Wildlife omdat het beschermen van wilde dieren iets is dat ons allemaal aangaat. Zo ook de muziekwereld. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we wilde dieren in het wild houden en dat ze niet worden gebruikt in video's en bij performances. Daarom vragen we zangers, basisten, gitaristen, drummers en alle andere muzikanten om de #Promise4Wildlife te doen en daarmee niet alleen te laten zien dat zij dieren beschermen, maar ook om hun fans te inspireren wilde dieren in het wild te houden. Een positieve, sterke boodschap om gedachteverandering teweeg te brengen en een impact te maken voor wilde dieren. 

Van olifantenrit tot huisdier

Wilde dieren worden over de hele wereld gebruikt door de mens. Van olifantenritten tot wandelen met leeuwen, zwemmen met dolfijnen en selfies met tijgers, maar ook om exoten als bijzonder huisdier te houden of om ze te laten opreden in video’s. Waar velen zich niet van bewust zijn, is dat daar veel dierenleed achter schuilgaat. Legaal of illegaal; wilde dieren lijden in gevangenschap. Ze lijden eronder als ze niet hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen, niet de ruimte hebben die zij verdienen en een gebrek hebben aan gepast voedsel en contact met soortgenoten. 

Daarom vragen we artiesten: help wilde dieren beschermen en beloof hiermee dat je vanaf nu geen wilde dieren zult gebruiken in videoclips en bij optredens. De artiesten Cyndi Lauper, Alesha Dixon, Mollie King en Kate Nash, Nederlandse zangeressen Jennifer Ewbank, Julia Zahra en Lisa Loïs, singer-songwriter Sured en de bandleden van Son Mieux namen de voortrekkersrol op zich en deden de belofte. Wij zijn benieuwd welke artiesten nog meer volgen...

promise4wildlife_lion
olifant aan ketting

Doneer voor wilde dieren

Olifanten staan klaar bij Amer Fort voor olifantenritten

Wilde dieren zijn geen entertainers! Teken jij ook?

olifant wassen

Hoe we massaal in dierenleed op reis trappen

Meer over