beer-hondengevechten

Beren gered in Pakistan

Nieuws

World Animal Protection zet zich in om een eind te maken aan beer-hondengevechten in Pakistan. We werken hiervoor nauw samen met onze partnerorganisatie BRC die inschat dat er nog zo’n 40 beren in Pakistan zijn die met honden moeten vechten.

In juli wisten we gelukkig opnieuw twee beren te redden en over te brengen naar ons berenreservaat. De twee zwarte Aziatische berinnen werden overgedragen aan BRC door hun voormalig eigenaren in ruil voor een alternatieve bron van inkomsten.

Galax en Josee gered

We hebben de twee berinnen Galax en Josee genoemd. Galax (foto rechts) is een elfjarige beer die ruim twee jaar is ingezet in beer-hondengevechten en ook voor berendansen. Bij aankomst in het reservaat is ze uitgebreid onderzocht door de medische staf die ook haar neusring en touwen hebben verwijderd. Op dit moment is Galax aan het herstellen in de quarantaine ruimte en zodra ze fit genoeg is zal ze bij de andere beren in het reservaat worden gelaten. Een betere toekomst kan dan eindelijk beginnen.  

De achtjarige Josee heeft ruim 3 jaar moeten vechten tegen honden. Helaas is ze kort na aankomst in het berenreservaat overleden. We zijn erg triest dat deze beer maar zo kort van haar vrijheid heeft mogen genieten maar blij dat ze in ieder geval in vrijheid is overleden.

Beer-hondengevechten definitief stoppen

World Animal Protection steunt het ‘Alternative Livelihood’ programma van BRC dat voormalig beer-eigenaren van een nieuwe inkomstenbron voorziet. In ruil hiervoor overhandigen ze hun beer aan ons en beloven ze nooit meer een nieuwe beer gevangen te houden. Op deze manier maken we een structureel en duurzaam einde aan beer-hondengevechten.

Verwante artikelen:

  • Beren gered tijdens beer-hondengevecht
  • Beer-hondengevechten
Adopteer een beer

Adopteer een beer

Beer Baloo kijkt door de tralies van zijn kooi

Red eenzame Baloo

Beer Na in een kleine kooi

Reddingsactie: een tweede kans voor beer Na

Meer over