Schenken: meer dieren helpen voor hetzelfde geld

Berenbericht uit Pakistan

Nieuws

Dankzij de inspanningen van WSPA en haar lokale partnerorganisatie Biodiversity Research Centre (BRC) is het aantal beer-hondengevechten in Pakistan de laatste jaren fors afgenomen. WSPA en BRC bevrijden de beren en vangen deze op in het Balkasar berenreservaat.

In het reservaat leven momenteel 20 geredde beren die kunnen genieten van vele hectaren grasland om in rond te zwerven, water om in te spelen en bomen om in te klimmen. We ontvingen onlangs nieuwe foto’s van enkele van de beren die we met de steun van onze donateurs in de afgelopen twaalf maanden hebben gered.

Rene

Naam: Rene

Gered: Juli 2012

Soort: Aziatische zwarte beer 

Leeftijd: Ongeveer 5-6 jaar

 

Rene (wat ‘herboren’ betekent) is de kleinste beer die we tot nu toe hebben gered. De medewerkers van het reservaat vertelden ons dat ze ondanks haar grootte haar eten heerlijk vindt en een actieve, nieuwsgierige beer is.

Sihu

Naam: Sihu

Gered: Juli 2012

Soort: Aziatische zwarte beer 

Leeftijd: Ongeveer 5-6 jaar

 

Sihu (‘bloem’) werd samen met Rene en een andere beer genaamd Zilla gered in juli 2012. Ze is een heel actieve beer die houdt van spelen en zwemmen in de speciale zoetwaterbaden in het reservaat.

Yarrow

Naam: Yarrow

Gered: Augustus 2012 

Soort: Aziatische zwarte beer 

Leeftijd: Ongeveer 6-7 jaar

 

Yarrow betekent ‘gezondheid en genezing’ en sinds haar aankomst in het door WSPA gefinancierde Balkasar reservaat is ze ook daadwerkelijk genezen. Yarrow werd samen met Robin gered in augustus 2012 en is dol op klimmen en het schrapen van haar nagels langs boomstammen.

Robin

Naam: Robin 

Gered: Augustus 2012 

Soort: Aziatische zwarte beer

Leeftijd: Ongeveer 6-7 jaarRobin (‘liefde’) werd in augustus 2012 gered. Sinds haar aankomst in het reservaat is ze goed aangekomen; en die kilo’s waren broodnodig. Robin is nu een actieve beer. Ze houdt van het struinen door de natuurlijke graslanden van het reservaat.

Dora

Naam: Dora

Gered: November 2012

Soort: Aziatische zwarte beer 

Leeftijd: Ongeveer 5 jaar

 

Toen Dora (‘cadeau’) eind 2012 werd gered, was ze in een heel slechte conditie. In de maanden na haar redding zijn haar wonden geheeld en is haar gezondheid verbeterd. De medewerkers zeggen dat ze een echte ‘spraakzame’ beer is.

Shaad

Naam: Shaad

Gered: November 2012

Soort: Aziatische zwarte beer 

Leeftijd: Zes jaar

 

Shaad, wat ‘gelukkig’ betekent, werd gelijk met Dora gered in november 2012. Shaad is een nieuwsgierige en vriendelijke beer die goed om kan gaan met haar reservaatgenootjes. Ze houdt van eten, met name mais en de kippenpoten die de beren af en toe gevoed krijgen. 

Meer lezen over onze strijd tegen beer-hondengevechten? Kijk dan hier.

Verwante artikelen:

  • Oudste beer overlijdt in WSPA reservaat
  • Een nieuw leven voor Jimi en Jexy
  • Vidaar verliest strijd
Adopteer een beer

Adopteer een beer

Beer Baloo kijkt door de tralies van zijn kooi

Red eenzame Baloo

Beer Na in een kleine kooi

Reddingsactie: een tweede kans voor beer Na

Meer over