Bobby-de-beer

Bobby is gered door jouw hulp

Nieuws

Geweldig nieuws! Door jouw hulp hebben we Bobby, een voormalige ‘dansbeer’, gered van een leven vol leed.

Nog maar zeven jaar oud was Bobby toen hij als jong uit het wild werd geroofd. Nadat hij via de zwarte markt was verkocht, werd hij op een wrede manier getraind om op zijn achterpoten ‘op de maat’ te kunnen dansen. ’s Nachts stond Bobby vastgeketend en overdag werd hij gedwongen te dansen en zelfs deels te nemen aan wrede beer-hondengevechten, één van de bloederigste sporten ter wereld.

Gelukkig kon hij gered worden, allemaal dankzij de donaties van onze supporters. Bobby is overgebracht naar ons berenreservaat in Pakistan, om daar een vredig en veilig leven te leiden.

Alternatieve inkomstenbron

Samen met onze partner, het Bioresource Research Centre (BRC), hebben we Bobby’s voormalige eigenaar zover weten te krijgen om hem aan ons over te dragen. We hebben deze man geholpen een andere, diervriendelijke inkomstenbron te krijgen om zo zijn gezin te kunnen blijven ondersteunen. Op deze manier zal hij nooit meer een andere beer nemen om voor menselijk vermaak te gebruiken.

Eenmaal overgeplaatst naar het reservaat hebben onze dierenartsen Bobby’s gezondheid uitgebreid onderzocht. Ondanks de bijtsporen op zijn snuit door de gevechten met honden, is hij gelukkig in goede conditie. Als symbolisch begin van zijn nieuwe vrijheid, hebben onze dierenartsen de metalen ring om zijn neus, die gebruikt werd om hem onder controle te houden, voorzichtig verwijderd.

Daara

Het team van BRC heeft Bobby overigens een nieuwe naam gegeven om zijn persoonlijkheid en nieuwe leven goed te weerspiegelen. Sinds kort heet hij Daara, wat moedig betekent. Daara houdt van brood en appels en is een uitbundige en sociale beer. Momenteel bevindt Daara zich nog in het quarantaineverblijf, waar onze dierenartsen goed voor hem kunnen zorgen en een oogje in het zeil kunnen houden. Over een paar weken zal hij kennis gaan maken met de andere beren in het reservaat.  

Aan iedereen die ons ondersteunt om wereldwijd dieren te kunnen beschermen – dank jullie wel! Door jullie hebben we deze voormalig mishandelde beer een nieuwe kans kunnen geven.

Help ons nog meer beren te bevrijden van een leven vol leed >>

Lees hier de originele blog van Fiona Dunn (Engelstalig) >>

"Door jullie hebben we deze voormalig mishandelde beer een nieuwe kans kunnen geven."

Adopteer een beer

Adopteer een beer

Beer Baloo kijkt door de tralies van zijn kooi

Red eenzame Baloo

Beer Na in een kleine kooi

Reddingsactie: een tweede kans voor beer Na

Meer over