Piglets outside on a high welfare farm

Diervriendelijke boodschappentips voor de feestmaand

Nieuws

December is een maand om je vingers bij af te likken. Met chocolade, zoete baksels en verwarmende ovenschotels in overvloed. We verzamelden de lekkerste diervrije boodschappentips voor de feestmaand. Zo weet je zeker dat je een diervriendelijke december hebt.

Winterklassieker: warme chocolademelk

Geen wintermaand is compleet zonder een dampende mok warme chocolademelk, het liefst voor de open haard. Voor je diervriendelijke variant vul je je winkelmandje met soja-, haver- of amandelmelk en maak je het af met een flinke toef plantaardige slagroom. Of koop je plantaardige chocolademelk kant en klaar, bijvoorbeeld van Chocomel.   

Bakken maar! 

Bakken is een heerlijke manier om de kou je huis uit te drijven. En met een paar simpele aanpassingen op je boodschappenlijstje zet je gemakkelijk diervrije creaties op tafel. Kies bijvoorbeeld voor bladerdeeg zonder roomboter, dan zijn er meestal geen dierlijke producten in verwerkt. Gebruik kokosroom of cashewroom in plaats van room van zuivel. En ook voor ei zijn er alternatieven: appelmoes, geprakte banaan, of de vloeibare vervanger Plantbased Egg van Plant B.  

Niet te missen: het kerstkransje 

Chocolade zonder zuivel is gemakkelijk te vinden: in de meeste pure varianten zitten geen dierlijke producten verwerkt. Zo vind je bij Ekoplaza en HEMA kerstkransjes, chocoladesterren en chocolade-eieren van pure chocolade. En mocht je niet van pure chocolade houden, dan is er ook genoeg plantaardige witte- of melkchocolade te vinden. De repen van Vego zitten vol hazelnoten en smaken naar Nutella.

Kerstmenu op maat

Ken je de mannen van Bosh! al? Dit vrolijke duo neemt je mee in een wereld vol diervriendelijke lekkernijen. Op YouTube delen ze korte video’s waarin ze je razendsnel door hun gerechten heen helpen. Ieder jaar bedenken ze uitgebreide kerstmenu’s. Of je nu zin hebt in vegan foie gras, lasagne of sticky toffee pudding; binnen no-time stel je een heerlijk en feestelijk menu samen.

Kerstdiernee

Elk jaar inspireren we Nederlanders om weer mee te doen aan het 'Kerstdiernee'. Want hoe fijn is het om met familie of vrienden aan een geheel diervriendelijke kersttafel te zitten? Onze Kerstdiernee-pagina staat vol met tips voor de feestdagen en Lisette Kreischer en Maartje Borst deelden weer, speciaal voor jou als dierenvriend, heerlijke recepten voor jouw Kerstdiernee. Een feestje voor je smaakpapillen én makkelijk om te maken. Ontdek hier wat er dit jaar bij jou op tafel kan staan.

Hulp in de supermarkt

Diervriendelijk boodschappen doen is in het begin best een uitdaging. Weipoeder, gelatine, trassi; er zijn een aantal instinkers die je liever wil ontwijken. Kan je wel wat hulp gebruiken? Geen nood! Meld je aan, vul je voorkeuren in, en ontvang van ons meteen een persoonlijk actieplan. 

Fijne feestdagen!

Meer over