kangaroos_together

Een feestje voor de kangoeroes

Nieuws

Haal de kangoeroe uit de verkoop! Dat was het uitgangspunt van de campagne waar we de afgelopen maanden aandacht voor hebben gevraagd. En nu? Nu vieren we alvast een klein feestje. Want dankzij de steun van meer dan 45.000 dierenvrienden hebben we mooie successen bereikt!

Wilde kangoeroes worden in Australië bejaagd om hun vlees en huid. De jacht is enorm wreed: de dieren worden in het donker vanaf grote afstand neergeschoten en vaak meerdere keren door kogels geraakt voor ze een pijnlijke dood sterven. Vaak zitten er nog babykangoeroes in de buidel van hun moeder als die wordt gedood. Zij worden met geweld omgebracht of aan hun lot overgelaten.

Jaarlijks worden er zo’n 1,6 miljoen kangoeroes het slachtoffer van deze vreselijke jacht en Nederland is een van de grootste importeurs. Van hoeden tot schoenen, schaatsen en huisdiervoer, en kangoeroevlees in groothandels en restaurants.

Kangaroes Australie

Wij vroegen jou om samen met ons in actie te komen voor de kangoeroes zodat we restaurants, winkels en modebedrijven ervan kunnen overtuigen dat de verkoop van kangoeroeproducten niet acceptabel is. Meer dan 45.000 dierenvrienden tekenden onze petitie, en al snel na de start van de campagne kwam er verandering…

Bol.com stopt met kangoeroe

Op 24 oktober, World Kangaroo Day, lanceerden we de allereerste campagne-actie gericht op bol.com. En met resultaat! Al snel liet de webwinkel ons weten de kangoeroe te hebben toegevoegd aan hun dierenwelzijnsbeleid, wat betekent dat ze geen producten meer verkopen waar kangoeroe in is verwerkt.

Viking schaatst zonder kangoeroeleer

Bol.com blijkt niet de enige. Ook kleinere winkels zeggen toe. En nadat we tijdens de Olympische Spelen aandacht vroegen voor de schaatsen van fabrikant Viking – waarin kangoeroeleer in is verwerkt – kwam er nóg meer goed nieuws. Het schaatsmerk gaf aan te stoppen met de productie van schaatsen van kangoeroeleer en in hun nieuwe collectie alleen nog alternatieven te gebruiken. Hoera!

Kangaroes Australie

Kangoeroevlees minder in trek

Maar liefst zeven grote vleesgroothandels haalden kangoeroevlees uit de schappen, zoals Euromeat en Horeca Vleescentrum Maarssen. Supermarkten Sligro, Lidl en Jumbo haalden recepten met kangoeroevlees van hun website en meerdere restaurants schrapten de kangoeroe van de menukaart.

Dierenvoer zonder kangoeroe

TV-dierenarts Piet Hellemans deed een boekje open over huisdiervoer met kangoeroevlees erin. Naar aanleiding van zijn waarschuwing besloten meerdere dierenwinkels om geen producten met kangoeroevlees meer aan te bieden.

Kangaroes Australie

Europees importverbod?

Dit is fantastisch nieuws. Samen met de steun van onze supporters is er veel veranderd. En we zijn nog lang niet klaar. We blijven gesprekken voeren met bedrijven om hun aandeel in de wrede kangoeroejacht te stoppen. Bovendien zijn we druk bezig op beleidsniveau. Mede door onze inspanningen is er een motie aangenomen om een Europees importverbod op kangoeroeproducten binnen de Europese Commissie te adresseren!

De kangoeroes kunnen op ons blijven rekenen. Help jij ook mee de wrede kangoeroejacht te stoppen? Teken dan onze petitie. 

Ik help mee!

olifant aan ketting

Doneer voor wilde dieren

Kangoeroeleer viking

Teken tegen kangoeroe- producten

Schubdier zit op de hand van een man.

Wilde dieren zijn geen producten. Wil je weten wat we hier nog meer tegen doen?

Meer over