berenjong Korea

Einde berengalindustrie in Zuid-Korea in zicht

Nieuws

We naderen de laatste fase van onze jarenlange strijd tegen de berengalindustrie in Zuid-Korea.

Samen met onze lokale partner Green Korea United hebben we sinds 2014 946 beren gesteriliseerd die gevangen zitten in de verschrikkelijke berengalindustrie. Dit is meer dan negentig procent van alle beren die op dit moment in Zuid-Korea worden uitgebuit voor hun gal. 

Het is ons ook gelukt om het merendeel van de houders van beren voor hun gal, vrijwillig mee te laten doen aan het stappenplan om de industrie uit te faseren, waarvan het steriliseren van de beren een onderdeel is. Slechts één boer met in totaal 14 beren wilde niet meedoen. In 2016 zullen we ook de overgebleven100 beren van de eigenaren die wel meewerken hebben gesteriliseerd. Waardoor in Juni 2016 98% van alle beren zijn gesteriliseerd.

Programmamanager voor Azië, Emily Reeves, zegt hierover:

“De overeenkomst met de houders van de beren om ze te laten steriliseren is een belangrijke stap, die ervoor moet zorgen dat er minder beren worden geboren die hun leven lang zullen lijden in deze verschrikkelijke fabrieken.”

“Ondanks dat één berenhouder zijn beren niet zal laten steriliseren, hebben de anderen wel toegezegd. Dit moet ervoor zorgen dat het aantal beren in deze berenhouderij uiteindelijk af zal nemen.” 

“Ons uiteindelijke doel is dat er wetgeving komt, waarmee het houden van beren voor hun gal illegaal wordt. Maar we zitten nu al in de laatste fase van onze strijd tegen de galindustrie.”

Berengalindustrie de wereld uit

We werken in Azië om wreedheden tegen beren te stoppen. Deze stap is een mijlpaal in onze strijd om de berengalindustrie voorgoed de wereld uit te helpen. En ook uit China is er goed nieuws; lees meer

We zetten ons overal ter wereld in om wilde dieren in het wild te houden. Waar ze horen! Lees meer over ons werk tegen de berengalindustrie.

“Ons uiteindelijke doel is dat er wetgeving komt, waarmee het houden van beren voor hun gal illegaal wordt. Maar we zitten nu al in de laatste fase van onze strijd tegen de galindustrie.”

Adopteer een beer

Adopteer een beer

Beer Baloo kijkt door de tralies van zijn kooi

Red eenzame Baloo

Beer Na in een kleine kooi

Reddingsactie: een tweede kans voor beer Na

Meer over