'Ga niet naar attracties met wilde dieren!'

25/07/2019

Olifanten wassen, zwemmen met dolfijnen, wandelen en knuffelen met leeuwen of tijgers of voor een foto poseren met apen. Het klinkt onschuldig, maar voor de dieren is het verschrikkelijk. Daarom voeren we samen met Stichting SPOTS en Stichting AAP hier weer campagne tegen.

Dagelijks worden er meer dan 550.000 dieren mishandeld voor vermaak van toeristen. Helaas trappen ook Nederlandse reizigers nog altijd in vermaak met wilde dieren. Van het wassen, voeren en berijden van een olifant  tot zwemmen met dolfijnen en wandelen en knuffelen met leeuwen. Het lijkt vaak zo leuk; een unieke ervaring met een wild dier. Maar wat je als reiziger vaak niet ziet, is dat het dier daar enorm onder lijdt. 

Een olifantenrit is een vorm van vermaak waar olifanten ernstig onder lijden.

Samen met Stichting SPOTS en Stichting Aap willen we daarom deze groeiende vorm van dierenmishandeling onder de aandacht brengen. Met een video worden reizigers in de omgeving van Schiphol gewezen op het dierenleed: Think Again. We vragen reizigers om de video te delen en niet bij te dragen aan deze vorm van vermaak. 

Think again

Als je op een wild dier kunt rijden, met ze kunt wandelen of zwemmen, ze kunt voeren, wassen of knuffelen of een selfie met ze kunt maken, doe dit dan niet. Deze dieren worden uit het wild weggerukt en verhandeld of zelfs speciaal daarvoor gefokt. Ook worden ze vaak op gruwelijke wijze getraind zodat ze ‘geschikt’ worden voor de omgang met toeristen of om kunstjes te vertonen. Think again!

Zwemmen met dolfijnen leuk? Niet voor het dier.

Tips voor een diervriendelijke vakantie

Als toerist kun je dieren helpen door attracties met wilde dieren te mijden. Bijvoorbeeld door:

  • Niet op de foto te gaan met een wild dier

  • Niet met wilde dieren te knuffelen, wandelen of zwemmen

  • Geen olifanten te voeren, wassen of erop rijden

  • Niet naar shows te gaan waarin wilde dieren kunstjes doen (circussen of dolfijnenshows)

  • Alleen echt diervriendelijke opvangcentra te bezoeken, waar geen interactie met wilde dieren mogelijk is.

Meer tips voor de omgang met wilde dieren op vakantie?

Bekijk do's & don'ts

Beter kippenvlees amper duurder

kippenvlees, kip, kippenwelzijn, dierenwelzijn, vee-industrie, veehouderij

Vlees van kippen die een beter leven hebben gehad, is amper duurder dan plofkip. Dat blijkt uit ons nieuwste onderzoek. De productiekosten van een kip met een...