Loretta in Thailand

Hartverscheurende omstandigheden voor wilde dieren in Thailand

Nieuws

Samen met Loretta Schrijver hebben we de afgelopen dagen onderzoek gedaan naar de omstandigheden van wilde dieren in toeristische attracties in Thailand. We zijn op bezoek gegaan bij goede en slechte locaties met wilde dieren om verhalen en beelden te verzamelen voor onze campagne.

We hebben hartverscheurende maar ook heel hartverwarmende situaties met wilde dieren gezien. Dit in verband met de bewustwordingscampagne om toeristen wereldwijd te informeren over het dierenleed dat achter attracties met wilde dieren schuilt én om goede alternatieven te kunnen bieden. Houd de komende weken onze Facebookpagina en website in de gaten voor campagne-updates!

Wilde dieren. Geen entertainers

Met onze ‘Wilde dieren - Geen entertainers’ campagne hebben we al een aantal successen behaald om het aanbod van toeristische attracties met wilde dieren omlaag te halen. Zo hebben 166 reisorganisaties aan ons beloofd om geen attracties met wilde dieren meer te promoten. Ook is reiswebsite TripAdvisor na onze campagne in 2016 gestopt met de kaartverkoop van wrede dierenattracties.

Toch, zo blijkt uit een onderzoek dat we binnenkort publiceren, heeft er een substantiële groei in het aantal olifanten in toeristische attracties in Thailand plaatsgevonden. 3 van de 4 van deze olifanten leven in onacceptabele omstandigheden. Dat de omstandigheden schrijnend zijn hebben we samen met Loretta Schrijver vastgelegd op beeld. Dit gebruiken we voor onze campagne met het oog op bewustwording, want als de vraag naar de wrede attracties niet omlaag gaat stopt het lijden van honderdduizenden wilde dieren, onder het mom van entertainment, niet.

De vraag moet omlaag

Wilde dieren in gevangenschap leven met stress, verveling, wonden en onder constante dreiging van geweld. Dit verandert niet, als toeristen wrede attracties met wilde dieren blijven bezoeken.

Loretta Schrijver zei aan het eind van onze onderzoeksreis: "Ik heb het gezien; ik wil het nooit meer zien!". Jij toch ook niet? Spreek je uit tegen toeristische attracties met wilde dieren en vraag de actiesticker aan! Dank je wel, namens ons en Loretta!

olifant aan ketting

Doneer voor wilde dieren

Olifanten staan klaar bij Amer Fort voor olifantenritten

Wilde dieren zijn geen entertainers! Teken jij ook?

olifant wassen

Hoe we massaal in dierenleed op reis trappen

Als de vraag naar de wrede attracties niet omlaag gaat – zal het lijden van honderdduizenden wilde dieren in de naam van entertainment niet stoppen

Meer over