beer-Pakistan

Nieuwe wet stap vooruit voor beren in Pakistan

Nieuws

In de Pakistaanse provincie Sindh wordt het gebruik van beren voor entertainment binnenkort verboden. Dit betekent dat er geen beren meer mogen worden misbruikt om te dansen en te bedelen, te worden ingezet in beer-hondengevechten of als circusattractie.

De nieuwe wet is een grote stap vooruit voor beren in Pakistan.

World Animal Protection is erg blij met de nieuwe wet, die volgt op jaren van lobbyen door ons en onze lokale partners. 

“Deze nieuwe wet zendt de duidelijke boodschap uit dat de dagen van wrede uitbuiting van beren voor verschrikkelijke activiteiten als gevechten tussen beren en honden geteld zijn.”, aldus Pascal de Smit, directeur van World Animal Protection Nederland.

“Wij prijzen de provinciale autoriteiten van Sindh voor het zetten van deze positieve stap om beren te beschermen. Dit komt op het goede moment, omdat er een alarmerende groei van het aantal beer-hondengevechten in de provincie is. We hopen dat andere provincies in Pakistan snel zullen volgen met soortgelijke wetgeving.

Het inzetten van beren voor sport en vermaak betekent niet alleen dierenmishandeling, het bedreigt ook hun voortbestaan in het wild. De blijvende inzet van Pakistaanse autoriteiten brengt ons dichter bij ons doel: beren in het wild. Waar ze horen.”

We blijven in actie

De nieuwe wet volgt op een toename van invallen door de lokale autoriteiten bij beer-hondengevechten in de afgelopen twaalf maanden. De beren zijn hierbij bevrijd en de organisatoren en beereigenaren gearresteerd.  We blijven in Pakistan samenwerken met onze lokale partner, Bioresource Research Centre (BRC), ambtenaren en lokale bevolking op plekken waar beer-hondengevechten vaak plaatsvinden. Dit doen we door

•    het vergaren en delen van informatie,

•    het stimuleren van betere wetgeving en handhaving en

•    het creëren van meer bewustzijn bij de lokale bevolking.

Op deze manier willen we voorgoed een einde maken aan beer-hondengevechten in Pakistan!

Maar hier blijft het niet bij. Overal ter wereld lijden dieren om mensen te vermaken. Daarom voeren we campagne om een einde te maken aan vermaak met wilde dieren. Want: wilde dieren horen in het wild!

Ga naar onze campagnesite voor meer informatie en kijk hoe ook jij in actie kunt komen.

Adopteer een beer

Adopteer een beer

Beer Baloo kijkt door de tralies van zijn kooi

Red eenzame Baloo

Beer Na in een kleine kooi

Reddingsactie: een tweede kans voor beer Na

Meer over