Een wilde kangoeroe

Puma stopt met kangoeroeleer

Nieuws

Sportmerk Puma stopt met het gebruik van kangoeroeleer. Het merk kondigt in een persbericht aan niet langer kangoeroes te gebruiken in de KING voetbalschoenen, maar te kiezen voor niet-dierlijk en deels gerecycled materiaal. Daar zijn we enorm blij mee: een grote win voor kangoeroes!

Achter kangoeroeproducten schuilt een jacht die enorm kangoeroeleed veroorzaakt. Daarom startten we in 2021 een grote campagne tegen het gebruik van kangoeroes in producten zoals voetbalschoenen, schaatsen en hondenvoer. In Nederland werden kangoeroeproducten nog op grote schaal verkocht, bleek uit onze inventarisatie. Ook andere Europese organisaties, zoals Eurogroup for Animals, GAIA, LAV en Kangaroos Alive voerden actie tegen kangoeroeproducten. 

En met succes. Bedrijven als Bol.com en schaatsmerk Viking besloten eerder al geen kangoeroeproducten meer te gaan verkopen. Nu geeft ook Puma het juiste voorbeeld.

Sanne Kuijpers, onze campagnemanager Dieren in het wild: 'We feliciteren Puma met deze mooie stap. Elk jaar worden zo'n 1,6 miljoen wilde kangoeroes in Australië bejaagd voor hun vlees en huid. Tot 40 procent van de schoten is niet direct fataal, waardoor kangoeroes een langzame, pijnlijke dood sterven of verminkt aan de jager ontkomen. Gelukkig draagt Puma daar vanaf dit jaar niet meer aan bij. We roepen ook andere bedrijven, zoals Nike en Adidas, op te stoppen met het gebruik en de verkoop van kangoeroeleer.'

De Europese petitie voor een importverbod op kangoeroeproducten in Europa staat nog open. Teken jij ook voor de kangoeroes?

Ja, ik teken tegen kangoeroeproducten

 

Meer over