olifant, varken, hond

Samen pakken we dierenleed groots aan

Nieuws

Wij zijn World Animal Protection, voorheen WSPA. Samen met jou beschermen we dieren, wereldwijd. We leveren directe (nood)hulp, geven voorlichting en lobbyen voor betere wetten en regels. Samen creëren we een wereld waarin dierenwelzijn ertoe doet; de oplossing is dichterbij dan je denkt!

somsak_met_olifanten

Dieren in het wild

We zetten ons overal ter wereld in om wilde dieren in het wild te houden - waar ze horen. We voeren campagne tegen wrede attracties met wilde dieren, zoals olifantenritten, dolfijnenshows, berendansen, het maken van selfies met tijgers en het knuffelen met leeuwen. Dit doen we door wilde dieren te bevrijden en de mensen die werken in deze industrie alternatieven aan te reiken. Ook roepen we reisorganisaties op geen dieronvriendelijke attracties aan te bieden en lobbyen we voor betere regelgeving.

Met onze Sea Change campagne beschermen we zeedieren tegen gedumpt of verloren vistuig. Jaarlijks raken miljoenen zeedieren verstrikt, verwond, verminkt of vinden de dood door dit ‘spookvistuig’. We beschermen zeedieren door overheden, bedrijven en vissers samen te brengen om de hoeveelheid nieuw spookvistuig terug te dringen. Daarnaast ondersteunen we nieuwe manieren om spookvistuig op te ruimen en helpen we lokale reddingsinitiatieven.

Hondje

Dieren in gemeenschappen

In gemeenschappen over de hele wereld is hondsdolheid een groot probleem. Uit angst voor de ziekte worden zwerfhonden vaak op wrede wijze afgemaakt. We willen een einde maken aan de slechte behandeling en het onnodige afmaken van honden. We helpen honden met hondsdolheid door vaccinatie en behandeling. Ook maken we afspraken met lokale overheden om een hondenmanagementprogramma op te zetten. Zo willen we tot een duurzame oplossing komen en hondsdolheid voorgoed de wereld uit helpen.

1021076

Dieren in de veehouderij

Miljarden dieren leven wereldwijd in erbarmelijke omstandigheden in de intensieve veehouderij. Zo worden moedervarkens hun leven lang opgesloten in krappe hokjes, staan kippen met tienduizenden op elkaar gedrukt in plofkipfabrieken en komt 1 op de 3 melkkoeien nooit in de wei. Zij krijgen amper de mogelijkheid om ‘dier’ te zijn. Samen maken we ons sterk voor hun welzijn, door consumenten, boeren en bedrijven de voordelen in te laten zien van een diervriendelijke veehouderij. We gaan bijvoorbeeld het gesprek aan met fastfoodketens om geen kippenvlees te verkopen afkomstig van gekooide vleeskuikens. En we lobbyen in onder andere Noord-Amerika om de legbatterijen ook daar te sluiten.  

1019860-wapper-met-geit

Dieren in rampsituaties

Rampen hebben een catastrofale impact op de levens van dieren en mensen. Daarom is het belangrijk om snel in actie te komen wanneer een ramp toeslaat. Met ons wereldwijde netwerk van noodhulpteams kunnen we binnen enkele dagen op de plaats van de ramp zijn. We werken snel en efficiënt samen met lokale partners. Daardoor kunnen we de hulp leveren die nodig is: medische zorg, voedsel, evacuatie of het herenigen van dieren met hun eigenaren.

We komen niet alleen in actie op het moment dat een ramp toeslaat, maar helpen lokale overheden ook bij de voorbereiding op een eventuele ramp. Zo beschermen we dieren en hun eigenaren op de lange termijn.

Help je mee?

Samen met overheden, gemeenschappen, bedrijven, andere NGO’s en met jou komen we tot duurzame oplossingen, om nu én in de toekomst dieren wereldwijd te kunnen beschermen. Help je mee? 

Meer over