civetkat

Sustainable Agriculture Network doet kooi-koffie in de ban

Nieuws

We hebben weer een mooie overwinning behaald in onze strijd tegen het opsluiten van civetkatten om civetkoffie te produceren. Het Sustainable Agriculture Network (SAN) heeft de productie van koffie door gekooide civetkatten verboden op haar koffieplantages in Indonesië.

Het SAN is verantwoordelijk voor de standaarden die worden gebruikt door de Rainforest Alliance en andere wereldwijde partners. Dat zij nu de productie van civetkoffie door gekooide civetkatten verbieden is erg groot nieuws. Dit verbod geld voor alle gecertificeerde koffieplantages op Indonesië, het land dat de meeste civetkoffie produceert.

World Animal Protection in actie voor civetkatten

World Animal Protection heeft er bij het SAN op aangedrongen om dit verbod op te nemen in haar richtlijnen en we zullen het lot van de civetkatten opnieuw onder de aandacht brengen als het SAN haar wereldwijde richtlijnen gaat bespreken in 2015. 

Dit goede nieuws volgt op de beslissing van UTZ Certified, het wereldwijde keurmerk voor duurzame koffieproductie, om geen producenten meer te certificeren die gekooide civetkatten of andere dieren gebruiken in hun koffieproductie. Ook deze beslissing werd genomen na gesprekken tussen UTZ en World Animal Protection.

Steeds minder dieronvriendelijke koffie

Nu zowel de boeren onder het Rainforest Alliance, als die gecertificeerd zijn door UTZ, geen gebruik meer kunnen maken van gekooide civetkatten, hebben de koffieproducenten een duidelijke stimulus om hun koffie op een meer diervriendelijke manier te produceren. 

Joanne Tool, campagnemanager bij World Animal Protection zegt: “Deze beslissing van SAN betekent dat mensen nu zowel de koffie van Rainforest Alliance als UTZ kunnen kopen in de zekerheid dat deze merken geen wilde dieren vangen, opsluiten en mishandelen. 

Het is een duidelijk signaal dat de koffieindustrie dit probleem serieus neemt en stappen onderneemt om dierenleed te stoppen."

Verwante artikelen:

  • UTZ tegen opsluiten civetkatten
  • Handelaren stoppen met civetkoffie
olifant aan ketting

Doneer voor wilde dieren

Olifanten staan klaar bij Amer Fort voor olifantenritten

Wilde dieren zijn geen entertainers! Teken jij ook?

Schubdier zit op de hand van een man.

Wilde dieren zijn geen producten. Wil je weten wat we hier nog meer tegen doen?

Meer over