olifantenritjes

Thomas Cook stopt met aanbieden van olifantenritten en -shows!

Nieuws

Met jouw hulp is Thomas Cook Group gestopt met het aanbieden van olifantenritten en -shows! Maar liefst 174.091 mensen wereldwijd hebben in de afgelopen maanden de petitie getekend om Thomas Cook zover te krijgen.

De reisorganisatie is gestopt met het aanbieden van deze wrede activiteiten. Alle promotie van olifantenritten en -shows zou vanaf nu wereldwijd van al hun websites moeten zijn verwijderd. In Nederland verkocht Thomas Cook via haar merk Neckermann sowieso al geen excursies met olifantenritten en-shows, maar in landen als het Verenigd Koninkrijk, België en Thailand werden deze activiteiten tot voor kort nog wel gewoon aangeboden.

We blijven vechten voor olifanten

We blijven druk uitoefenen. We blijven met Thomas Cook Group in gesprek om ze aan hun belofte te houden en de uitfasering van bezoeken aan olifantenkampen met ritten en shows door te zetten. Zowel met Thomas Cook Group als met andere aanbieders binnen de reisbranche werken we ook aan een langdurige oplossing voor olifanten in de toeristenindustrie, zodat het welzijn van de dieren kan worden gegarandeerd.

Help je mee?

Thomas Cook Group heeft jaarlijks meer dan 22 miljoen klanten. Hun invloed op de toeristenindustrie (en daarmee ook op toeristische attracties met dieren) is dan ook enorm. Dit is dus een vooruitgang, maar we willen voorkomen dat Thomas Cook terugvalt en opnieuw olifantenritten en -shows gaat aanbieden.

Zie je toch promotie voorbij komen voor een olifantenrit of -show? Meld het ons dan via e-mailFacebook of Twitter. Wij zorgen er dan voor dat Thomas Cook deze zo snel mogelijk weer verwijdert.

Nogmaals bedankt voor het ondertekenen van de petitie. Dit resultaat had niet behaald kunnen worden zonder jouw hulp. Samen hebben we laten zien dat toeristen het niet accepteren dat olifanten worden uitgebuit en mishandeld onder het mom van toeristisch vermaak.

Blijf ons alsjeblieft steunen. Het geeft olifanten de bescherming die ze zo hard verdienen. Dank je wel!

>>Kom meer te weten over onze campagne Wildlife. Not Entertainers.

"Bedankt voor het ondertekenen van de petitie. Dit resultaat had niet behaald kunnen worden zonder jouw hulp. Samen hebben we laten zien dat toeristen het niet accepteren dat olifanten worden uitgebuit en mishandeld onder het mom van toeristische vermaak."

olifant aan ketting

Doneer voor wilde dieren

Olifanten staan klaar bij Amer Fort voor olifantenritten

Wilde dieren zijn geen entertainers! Teken jij ook?

olifant wassen

Hoe we massaal in dierenleed op reis trappen

Meer over