beer-zorro-vrijgelaten

Zorro gered van uitbuiting

Nieuws

Op 1 maart verwelkomden we een nieuwe beer in ons reservaat in Pakistan. Zorro, een negenjarige Aziatische beer, begon die dag aan een nieuw leven.

Zorro is jaren in gevangenschap gehouden en uit zijn verwondingen en littekens kunnen we concluderen dat hij is gedwongen om te vechten met honden en te dansen voor publiek. Zorro heeft hard moeten werken en moeten overleven op een mager dieet van water en brood.

Lange strijd voor vrijheid

Het heeft onze partners BRC (Bioresource Research Centre) veel tijd en moeite gekost om Zorro vrij te krijgen. Na vele gesprekken was Zorro’s eigenaar bereid om zijn beer aan ons over te dragen in ruil voor een alternatieve inkomstenbron. 

De medewerkers van BRC wisten hem uiteindelijk ervan te overtuigen dat een klein winkeltje hem meer op zou leveren als zijn beer. Inmiddels zijn zijn familie en hij erg tevreden met hun nieuwe bestaan en hebben ze officieel beloofd geen nieuwe beren meer in gevangenschap te houden.

Zorro start een nieuw leven

Bij aankomst in het reservaat is Zorro volledig onderzocht door de dierenarts die ook zijn neusring heeft verwijderd. Daarna is hij in quarantaine geplaatst zodat hij rustig kan wennen aan zijn nieuwe omgeving. Zodra de dierenartsen vinden dat hij er klaar voor is, zal hij in het reservaat vrij worden gelaten waar hij zijn nieuwe leven met de andere beren kan leven. 

World Animal Protection medewerker Maria Poulos kreeg de eer om een naam voor Zorro uit te kiezen. “Ik was zeer vereerd dat ik door onze partner BRC werd gevraagd om een naam voor de nieuwe beer te verzinnen. Nadat het team hem had omschreven als een sterke, trotse, indrukwekkende en temperamentvolle beer bedacht ik Zorro een gepaste naam voor hem zou zijn.” 

World Animal Protection en BRC schatten in dat er nog zo’n 40-45 beren worden gebruikt in beer-hondengevechten. Lees meer of help ons deze beren te bevrijden.

Verwante artikelen:

  • Beren Taara en Lily gered in Pakistan
  • Betty vindt toevlucht in Roemeens bos
Adopteer een beer

Adopteer een beer

Beer Baloo kijkt door de tralies van zijn kooi

Red eenzame Baloo

Beer Na in een kleine kooi

Reddingsactie: een tweede kans voor beer Na

Meer over