Twee kuikentjes in het zand

Hoe jouw donatie wordt besteed

Ontdek hoeveel inkomsten we in 2021 hebben opgehaald en hoe we jouw donatie hebben geïnvesteerd om wereldwijd dieren te beschermen.

Wat jouw steun voor dieren in 2021 betekende

Dit zijn slechts enkele van de manieren waarop onze gulle supporters dieren hielpen in 2021:

Dieren in de veehouderij

Een groots succes voor dieren in het voedselsysteem: de Europese Commissie kondigde aan dat er een einde komt aan kooien in de Europese vee-industrie. Dat zal voor jaarlijks honderden miljoenen dieren een verbetering betekenen. In een aantal Europese landen verklaarde Subway te stoppen met plofkip en tekende het Better Chicken Commitment. Met dit resultaat krijgen tientallen miljoenen kippen de komende jaren een beter leven. Ook New York Pizza Nederland sloot zich hierbij aan. We mobiliseerden in totaal 100.000 mensen om de financiële sector in Nederland op te roepen te stoppen met investeren in de schadelijke vee-industrie. ABN Amro en de Rabobank reageerden daar positief op.

Dieren in het wild

Maar liefst 80.000 mensen tekenden onze dolfijnenpetitie. We wisten het aanbod van toegangskaartjes voor het Dolfinarium terug te dringen, met name omdat Expedia en de ANWB besloten daarmee te stoppen. In Frankrijk kon Elephant Haven, de eerste opvangplek in Europa voor voormalig circus- en dierentuinolifanten, Gandhi begroeten. Zij is de eerste olifant die daar van een rustige oude dag kan genieten. We riepen bol.com op om kangoeroeproducten uit de verkoop te halen, waarna het bedrijf besloot hiermee te stoppen. Een mooi succes! Ook negen andere bedrijven gaven aan te stoppen met de verkoop van kangoeroe.

Dieren in gemeenschappen

De organisatie Action for the Protection of Animals in Africa is van start gegaan en heeft vaccinatieprojecten op de rol staan in onder meer Kenia.

Leeuw

 

Dit is nog maar een kleine greep uit de successen die we in 2021 behaalden. Doe met ons mee, zodat we dierenleed in 2022 nóg grootser aan kunnen pakken. Join the movement!

Hoe we jouw geld in 2021 hebben besteed

Het geld dat mensen ons geven, besteden we zo veel en zo snel mogelijk aan de verbetering van het leven van dieren. Van onze totale kosten van 5,5 miljoen euro werd 3,8 miljoen euro besteed aan onze doelstelling.

Waar kwamen onze inkomsten in 2021 vandaan?

Totaal omzet van World Animal Protection wereldwijd: $60,5 miljoen

Inkomsten 2021

Hoe hebben we ons inkomen in 2021 besteed?

Totaal uitgaven van World Animal Protection wereldwijd: $32,6 miljoen.