Bescherm dieren op vakantie

Wilde dieren zijn geen entertainers. 

We bouwen aan een wereldwijde beweging om het beschermen van wilde dieren op de kaart te zetten en de vraag van toeristen naar wrede attracties met dieren te verminderen. 

Over de hele wereld worden wilde dieren uit het wild geplukt of gefokt in gevangenschap om als ‘entertainers’ te worden ingezet in de toeristische entertainment industrie. Zij lijden in elke fase van deze intens wrede industrie, waar ze een leven lang moeten slijten in gevangenschap.

Sluit je vandaag nog bij ons aan om deze gruwelijke keten van wreedheid te doorbreken.

Leeuwen, tijgers, olifanten en nog veel meer wilde dieren worden als jong weggerukt bij hun moeders en onderworpen aan meedogenloze en intensieve trainingen. Dit is de enige manier om wilde dieren zover te krijgen dat ze, als toeristische attractie, contact met mensen accepteren.

De reisbranche en overheden moeten hun verantwoordelijkheid nemen en zich inzetten voor het beschermen van wilde dieren, zodat die blijven waar ze horen: in het wild.

Get off my back! 

We roepen reisorganisaties op geen olifantenritten en -shows meer aan te bieden. Steeds meer reizigers en reisorganisaties geven gehoor aan onze oproep om af te stappen van de olifant! Zo bieden onder andere de reisorganisaties TUI Nederland (TUI, Kras en Holland International), Fox Verre Reizen, De Jong Intra Vakanties, Intrepid Travel, Sawadee en Djoser geen olifantenritten meer aan. Ook hebben al ruim 36.000 Nederlanders beloofd om nooit (meer) op een olifant te rijden. Dit is hard nodig, want de vraag naar olifantenritten groeit nog steeds. Naast Azië, verspreiden olifantenritten zich nu ook in zuidelijk Afrika. 

Eén van de grootste en toonaangevendste reiswebsites ter wereld, TripAdvisor, heeft in oktober 2016 beloofd te stoppen met de kaartverkoop van wrede dierenattracties. Dit hebben we bereikt dankzij meer dan 558.000 supporters die onze campagne Wildlife. Not Entertainers hebben gesteund tegen de grootste reiswebsite ter wereld.

>> Beloof nooit (meer) een olifantenrit te maken

>> Lees hier meer over onze campagne Wildlife - Not Entertainers

Deel het met de rest van de wereld:

Pinterest

Een leven lang opgesloten in krappe hokken of vastgeketend aan kettingen. Een leven om toeristen te ‘entertainen’ is geen leven voor een wild dier. 

Sluit je aan bij onze wereldwijde beweging om wilde dieren te beschermen.

Media
Media
Media