Bescherm dieren op vakantie

Wilde dieren zijn geen entertainers. 

Over de hele wereld worden wilde dieren uit het wild geplukt of gefokt in gevangenschap om als ‘entertainers’ te worden ingezet in de toeristische entertainment industrie. Zij lijden in elke fase van deze intens wrede industrie, waar ze een leven lang moeten slijten in gevangenschap. Uit ons onderzoek 'Taken for a Ride' blijkt bijvoorbeeld dat 3 op de 4 Aziatische olifanten in de toeristenindustrie in slechte en onacceptabele condities leeft. De reisbranche, overheden en toeristen moeten hun verantwoordelijkheid nemen en zich inzetten voor het beschermen van wilde dieren, zodat die blijven waar ze horen: in het wild.

We roepen reisorganisaties dan ook op geen olifantenritten en -shows meer aan te bieden en andere wrede attracties met wilde dieren. Steeds meer reizigers en reisorganisaties geven gehoor aan onze oproep om af te stappen van de olifant! Inmiddels hebben al meer dan 170 reisorganisaties aan ons beloofd geen olifantenritten en -shows meer aan te bieden, zoals onder andere de reisorganisaties TUI Nederland (TUI, Kras en Holland International), Fox Verre Reizen, De Jong Intra Vakanties, Intrepid Travel, Sawadee en Djoser. 

Eén van de grootste en toonaangevendste reiswebsites ter wereld, TripAdvisor, heeft in oktober 2016 beloofd te stoppen met de kaartverkoop van wrede dierenattracties. Dit hebben we bereikt dankzij meer dan 558.000 supporters die onze campagne Wildlife. Not Entertainers hebben gesteund tegen de grootste reiswebsite ter wereld.

Help mee de ogen van onwetende toeristen te openen door een ongepaste toeristenfoto te rapporteren. De toeristen worden vervolgens via een video-advertentie geinformeerd over het leed dat achter foute attracties met olifanten schuilt. We hopen zo de ogen van tienduizenden toeristen te openen, zodat de vraag naar deze wrede attracties afneemt! Rapporteer hier een foto.

>> Lees hier meer over onze campagne Wildlife - Not Entertainers

Deel het met de rest van de wereld:

Pinterest

Een leven lang opgesloten in krappe hokken of vastgeketend aan kettingen. Een leven om toeristen te ‘entertainen’ is geen leven voor een wild dier. 

Sluit je aan bij onze wereldwijde beweging om wilde dieren te beschermen.

Media
Media
Media