Red beren in entertainment- en berengalindustrie

In verschillende delen van de wereld worden beren gevangen en misbruikt met het doel om mensen te vermaken of 'te genezen'. We werken hard om de berenentertainment- en berengalindustrie te stoppen.

Voor beren die aan ons zijn overgedragen of die bevrijd zijn, zorgen wij voor een opvangplek. Zo werken we samen met berenreservaat Libearty in Zarnesti, Roemenië en met Balkasar Bear sanctuary in Pakistan. 

De drie belangrijkste oorzaken van berenleed zijn: beer-hondengevechten, dansshows en de berengalindustrie.

Stop de beer-hondengevechten

In Pakistan worden beren al op jonge leeftijd uit het wild gevangen om te eindigen in de barbaarse entertainmentindustrie. Ze moeten vechten tegen bloeddorstige getrainde honden, puur voor menselijk vermaak. Ze worden verwaarloosd en lijden aan vreselijke verwondingen. Help mee om voorgoed een einde te maken aan de beer-hondengevechten in Pakistan.

>> Lees meer over ons werk tegen beren in de beer-hondengevechten.

Pakistaanse dansberen

Jonge beren worden in Pakistan op hete kolen gezet om ze te leren 'dansen'. Tegelijkertijd wordt er muziek gestart. Het horen van muziek wordt voor de beren hierdoor een traumatische ervaring en zorgt ervoor dat ze later automatische gaan 'dansen' zodra ze de muziek aangaat. Om de beren in bedwang te houden, krijgen zij een ring door hun neus geboord met daaraan een touw. Zo kunnen de dieren dag en nacht geen kant op.

Help ons om een einde te maken aan deze barbaarse vorm van entertainment. 

>> Lees meer over de Pakistaanse dansberen

Maak een einde aan de berengalindustrie

In Azië zetten we ons in voor het beëindigen van de berengalindustrie. Beren worden hier gevangen gehouden om hun gal via pijnlijke methoden af te tappen. Het berengal wordt vervolgens verkocht als traditioneel medicijn, omdat inwoners van Azië nog altijd geloven dat berengal helende krachten heeft. De omstandigheden waarin de beren leven, zijn verschrikkelijk en zorgen voor geestelijk en lichamelijk lijden. Help mee om deze industrie een halt toe te roepen.

>> Lees meer over ons werk tegen de berengalindustrie.

Help beren in Roemenië

Tijdenlang werden beren in Roemenië gehouden voor entertainment. Jonge beertjes werden uit het wild gehaald en gebruikt om toeristen of klanten te lokken. Ze leerden trucjes en werden in ongeschikte omstandigheden gehouden. Het houden van beren door particulieren is inmiddels illegaal in het land en er worden steeds minder beren misbruikt ter vermaak. Samen met lokale dierenorganisatie AMP startten we een berenopvang in Roemenië om beren uit deze industrie op te kunnen vangen. Al meer dan honderd beren kregen hier een nieuw leven.

>> Lees meer over de berenopvang in Roemenië

Deel het met de rest van de wereld:

WhatsApp