Bescherm dieren op vakantie

Bescherm dieren op vakantie

Over de hele wereld worden wilde dieren uit het wild geplukt of gefokt in gevangenschap om als ‘entertainers’ te worden ingezet in de toeristische entertainment industrie. Zij lijden in elke fase van deze intens wrede industrie, waar ze een leven lang moeten slijten in gevangenschap. Uit ons onderzoek 'Taken for a Ride' blijkt bijvoorbeeld dat 3 op de 4 Aziatische olifanten in de toeristenindustrie in slechte en onacceptabele condities leeft. De reisbranche, overheden en toeristen moeten hun verantwoordelijkheid nemen en zich inzetten voor het beschermen van wilde dieren, zodat die blijven waar ze horen: in het wild.

We roepen reisorganisaties dan ook op geen olifantenritten en -shows meer aan te bieden en andere wrede attracties met wilde dieren. Steeds meer reizigers en reisorganisaties geven gehoor aan onze oproep om af te stappen van de olifant! Inmiddels hebben al meer dan 200 reisorganisaties aan ons beloofd geen olifantenritten en -shows meer aan te bieden, zoals onder andere de reisorganisaties TUI Nederland (TUI, Kras en Holland International), Fox Verre Reizen, De Jong Intra Vakanties, Intrepid Travel, Sawadee en Djoser. 

Eén van de grootste en toonaangevendste reiswebsites ter wereld, TripAdvisor, heeft in oktober 2016 beloofd te stoppen met de kaartverkoop van wrede dierenattracties. Dit hebben we bereikt dankzij meer dan 558.000 supporters die onze campagne Wildlife. Not Entertainers steunden. Helaas is TripAdvisor haar belofte nog niet nagekomen. In haar nieuwe dierenwelzijnsbeleid houdt de reisorganisatie een gebrekkig idee van natuurlijk gedrag aan. Wrede attracties, waaronder olifantenritten, zwemmen met dolfijnen, wandelen met leeuwen, olifantenshows en orang-oetan bokswedstrijden worden nog altijd aangeboden door TripAdvisor. Dit is een tegenslag, maar maakt ons extra gemotiveerd om de boodschap 'Wilde dieren - Geen entertainers' te blijven verspreiden. En natuurlijk blijven we er bij TripAdvisor op aandringen het beleid écht diervriendelijk te maken. 

Met jouw hulp kunnen we deze industrie voorgoed veranderen. Samen kunnen we het verschil maken voor de dieren! 

>>Beloof nooit (meer) op een olifant te zitten en stap van de olifant af!