4 oktober omgedoopt tot Eet Geen Dierendag

04/10/2018

Wakker Dier heeft dierendag (4 oktober) omgedoopt tot 'Eet Geen Dierendag'. Een mooi initiatief waar we graag aan meedoen!

Wakker Dier: we kunnen maar liefst 500.000 dierenlevens sparen als heel Nederland op 4 oktober meedoet aan 'Eet Geen Dierendag'.

Dierendag is dé dag van de dieren, maar helaas valt er voor veel dieren niks te vieren op dierendag, of welke dag dan ook. Hun leven is een nachtmerrie; ze zitten opgesloten in kleine ruimtes of alleen in kooien, zonder daglicht en afleiding. Samen met onze supporters zetten we ons wereldwijd in om de levens van dieren in de vee-industrie te verbeteren. Dit doen we door politieke lobby, samenwerkingen met bedrijven en het voeren van bewustzijnscampagnes. 

Een belangrijke manier waarop jij bij kunt dragen is het eten van minder (of geen) dierlijke producten. En wát je eet of drinkt zo diervriendelijk mogelijk; biologisch, drie sterren Beter Leven keurmerk van De Dierenbescherming. En wat is nu een betere aanleiding om dit te doen, dan 'Eet Geen Dierendag'? Volgens Wakker Dier kunnen we maar liefst 500.000 dierenlevens sparen als heel Nederland op 4 oktober meedoet aan 'Eet Geen Dierendag'. Dat zou toch geweldig zijn?! Doe je ook mee? Dan maken we samen van dierendag écht de diervriendelijkste dag van het jaar. 

Om je te inspireren kun je de vijf heerlijke, veganistische recepten van vegan lifestyle blogger Cilla van Squatcilla.nl downloaden:

Download de recepten (en eet smakelijk!)

Noodhulp voor dieren na ramp Sulawesi

Tsunami Sulawesi

Vrijdag 28 september werd Sulawesi getroffen door een verwoestende aardbeving en daaropvolgende tsunami. Overlevenden krijgen hulp, maar deze komt moeizaam op...