Dieren in kooien: wat vind jij?

17/10/2018

Konijnen, varkens en kippen die hun leven lang in krappe kooien doorbrengen. Dat kan toch niet?! Het gebeurt wel. Jaarlijks worden in Europa zo’n 360 miljoen dieren in de vee-industrie in hokken opgesloten. YouTube-kanaal Voxpop ging de straat op en nam proef op de som. Wat vindt Nederland?

Roel Maalderink van YouTube-programma Voxpop gaat met het nieuws van de dag de straat op en peilt de publieke opinie daarover. In deze video stopt hij een konijn in een kooi en vraagt mensen: mag dit?

De reacties zijn gelukkig duidelijk: dit kan echt niet. Wat vind jij? Teken je ook tegen kooien?Teken het burgerinitiatief 

Samen met 130 andere organisaties in Europa is World Animal Protection een burgerinitiatief gestart: Stop de kooien. In een jaar tijd moet 1 miljoen handtekeningen zijn verzameld, zodat het onderwerp verplicht wordt besproken door de Europese Commissie.

Stop de kooien!

stop de kooien, end the cage age, kooien, vee-industrie

Jaarlijks zitten nog altijd 360 miljoen dieren in de vee-industrie in kooien opgesloten. Dat moet stoppen. Daarom zijn we samen met andere organisaties een...