Ilustratie van een wereldbol met verschillende dieren op de continenten

Voor kinderen

Deze pagina is speciaal gemaakt voor jonge dierenvrienden. Kijk in de blokjes hieronder voor je spreekbeurt, leuke boekjes en kleurplaten.

Wilde dieren Doeboek voor kinderen

Een leuk klein boekje met spelletjes en tekeningen voor onze kleinste grote dierenvrienden. Download het boekje gratis!

Dolfijnen Doeboek voor kinderen

Dolfijnen zijn bijzondere dieren! Ze zijn enorm slim, en kunnen natuurlijk fantastisch zwemmen en springen. Download dit leuke boekje vol met weetjes en spelletjes.

Kleurplaten met dieren

Houd je van kleuren en van dieren? Illustratrice Lieke van der Vorst maakte speciaal voor jullie mooie kleurplaten met wilde dieren; leuk voor jong en oud!

Wil jij je spreekbeurt houden over dieren?

Daar helpen we je graag mee op weg! Hier vind je inspiratie voor je spreekbeurt.

Download het spreekbeurtpakket

8 x diervriendelijke uitjes

Nieuws

Er leven veel bijzondere en mooie dieren op onze planeet, die we maar wat graag willen zien. Maar met dolfijnen zwemmen, een zeeleeuwenshow bekijken of een ritje op een olifant maken is allemaal niet diervriendelijk. Wat kun je wél? We zetten acht diervriendelijke uitjes in binnen- én buitenland voor je op een rijtje.

Feestelijk recept: Pig cakes

Deze feestelijke varkentjes kun je met een gerust hart eten zonder dierenleed te veroorzaken. De lekkere smeuïge cakejes zijn verrijkt met frambozen, en de crème is gemaakt met een drupje rozenwater. Een verrassende combinatie om van te snoepen! We hebben het getest, varkentjes vinden ze ook heel lekker! Met deze cakejes wordt er gegarandeerd geknord, euh -smuld.

Recept voor gezinnen met kinderen: DRIE-IN-DE-PAN met appel

Deze lekkere dikke pannenkoekjes werden in huize Kreischer en Borst veelvuldig gemaakt als de kinderen ’s middags vrij waren en er tijd was om iets langer te lunchen. Wat een verwennerij!