Nalaten aan World Animal Protection

“Met een testament houdt u zelf de regie wat er met uw nalatenschap gebeurt. Voordeel van nalaten aan een goed doel is dat zij zijn vrijgesteld van erfbelasting. Zo blijft er meer over voor het werk van het goede doel." Danielle van Iperen, Ellens & Lentze notariaat

Bijdragen aan een diervriendelijke en duurzame wereld, ook in de toekomst? Door World Animal Protection op te nemen in je testament, kun je je idealen laten voortleven.  

Elk dier verdient een goed leven. We zetten ons daarom elke dag weer in om onze droom te realiseren: een wereld waarin wreedheid tegen dieren niet meer bestaat en dierenwelzijn ertoe doet.

Dieren zijn aan de grillen van mensen overgeleverd. Soms laten we ze met rust of geven we ze een prachtig leven. Maar veel vaker worden dieren door mensen uitgebuit, verwaarloosd of zelfs opzettelijk mishandeld. Uit winstbejag, onwetendheid of regelrecht sadisme. De enige hoop voor deze dieren: dat er mensen zijn zoals jij die voor hen in de bres springen. Hen een stem geven. Hun zaak behartigen.

Met een gift in je testament kun je jouw liefde voor dieren laten voortleven en ons helpen een wereld te realiseren waarin dieren eerlijk worden behandeld en het leven kunnen leiden waar ze recht op hebben. Zonder pijn en in vrijheid. Is dat niet een prachtige bestemming voor wat je tijdens leven hebt opgebouwd?

Ja, stuur mij de brochure nalaten en het erfenisdossier toe

Nalaten brochure en erfenisdossier

Onze brochure geeft je meer informatie over de verschillende manieren van nalaten aan World Animal Protection. Je krijgt antwoord op veelgestelde vragen en je kunt lezen wat wij met een bijzondere gift als een nalatenschap kunnen doen om dieren een leven te geven die ze verdienen.  

Om je verder te helpen bij het in kaart brengen van alles wat je nabestaanden te zijner tijd moeten weten, hebben we ook een praktisch werkboek gemaakt: het erfenisdossier ‘Alles goed geregeld'. Wie neemt bijvoorbeeld de zorg voor je huisdier over als je er niet meer bent? En welke bestemming geef je persoonlijke en emotioneel geladen bezittingen? Met dit werkboek kun je precies aangeven wat je bezit en aan wie je dat wilt nalaten. Je krijgt het erfenisdossier samen met onze brochure gratis en vrijblijvend toegestuurd.

Vraag de brochure en het erfenisdossier hier aan. 

Wist je dat alles naar de dieren gaat?

Normaal gesproken moeten mensen die geld en/of goederen ontvangen uit een nalatenschap daar belasting over betalen. World Animal Protection is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat wij vrijgesteld zijn van het betalen van belasting over nalatenschappen. Jouw nalatenschap aan onze organisatie komt dus geheel ten goede aan de dieren waarvoor wij ons inzetten. 

Hoe maak je World Animal Protection tot jouw erfgenaam?

Nalaten aan World Animal Protection is makkelijker dan je denkt.  Het meest belangrijke is dat je zelf jouw wensen in kaart brengt. Wie wil je dat je erfgenamen zijn en hoe wil je jouw nalatenschap verdelen? Natuurlijk zijn wij erg blij dat je overweegt om World Animal Protection te laten delen in jouw nalatenschap. Je kan dit op drie manieren doen.

  1. Een vast bedrag
    Met een legaat laat je een vast bedrag of bepaalde goederen na aan World Animal Protection. Het resterende deel van je nalatenschap wordt verdeeld over jouw erfgenamen zoals kinderen, familieleden of vrienden. 
  2. Als enig erfgenaam
    Wil je dat jouw volledige nalatenschap ten goede komt aan de bescherming van dieren? Dan kan je World Animal Protection als enig erfgenaam benoemen. 
  3. Als mede-erfgenaam
    Je kan in jouw testament ook een aantal erfgenamen benoemen waar World Animal Protection er één van is. Je bepaalt zelf hoe je jouw nalatenschap over erfgenamen verdeelt.

Heb je eenmaal bepaald hoe je jouw nalatenschap wilt verdelen, dan maak je een afspraak met de notaris. Deze stelt je testament op waarna je deze toegestuurd krijgt. Als je het eens bent met de inhoud, dan kun je jouw testament ondertekenen op het kantoor van de notaris. Je kunt een notaris in je eigen buurt vinden via www.notaris.nl of bel met de notarislijn: 0900-346 9393.

Wanneer je World Animal Protection in jouw testament wenst op te nemen, dan kun je de volgende gegevens aan je notaris doorgeven: "Stichting World Animal Protection Nederland" gevestigd te Den Haag, Louis Couperusplein 2, 2514 HP Den Haag. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40531234. 

Regel je nalatenschap eenvoudig online

Denk je erover na om een legaat (vast geldbedrag) aan ons na te laten? Of wil je World Animal Protection benoemen als erfgenaam? Tegenwoordig kun je ook gemakkelijk online een testament maken. In drie stappen regel je eenvoudig, in je eigen tempo en voor een laag tarief je testament. Ontdek hoe het werkt op www.nutestament.nl.

Doe de TestamentTest

Door veranderde wet-en regelgeving kan het zijn dat jouw testament verouderd is. Wil je weten of jouw testament nog actueel is? Doe dan de gratis testamenttest en krijg passend advies.

© TestamentTest.nl

Landelijke campagne Toegift.nl

Op dit moment overweegt twee op de drie Nederlanders geld na te laten aan een goed doel. Tegelijkertijd blijkt dat veel mensen het lastig vinden om hier met familie of vrienden over te praten. Om nalaten beter bespreekbaar te maken, werken zo’n 90 erkende goede doelen, waaronder wij, samen aan de campagne: Toegift.nl. Op deze website vind je meer informatie en verhalen van anderen.