Nalaten aan World Animal Protection

Dieren verdienen een goed leven, en mensen die voor hun bestaan opkomen. Nu, maar ook later. Wil je bijdragen aan een diervriendelijke en duurzame toekomst? Door World Animal Protection op te nemen in je testament, kun je je idealen laten doorleven.

'Met een testament houdt u zelf de regie wat er met uw nalatenschap gebeurt. Voordeel van nalaten aan een goed doel is dat zij zijn vrijgesteld van erfbelasting. Zo blijft er meer over voor het werk van het goede doel.' Danielle van Iperen, Ellens & Lentze notariaat

Het is onze missie om een wereld te creëren waarin dierenwelzijn ertoe doet. Daar zetten we ons elke dag weer voor in. We doen dit door individuele dieren te helpen, en tegelijkertijd systemen te veranderen. Zo helpen we bij de opvang van olifanten en beren, maar inspireren ook de reisindustrie om geen vermaak met wilde dieren meer aan te bieden. We stellen misstanden in de vee-industrie aan de kaak, en gaan tegelijkertijd met bedrijven om de tafel om te zorgen dat veedieren een beter leven krijgen.

We doen dat niet alleen, maar samen met dierenvrienden over de hele wereld. Nalaten is een van de mogelijkheden om dieren te helpen, en om jouw liefde voor dieren te laten doorleven. Om ervoor te zorgen dat ook toekomstige generaties dieren het leven kunnen leiden waar ze recht op hebben. Zonder pijn en in vrijheid. Is dat niet een prachtige bestemming voor wat je tijdens leven hebt opgebouwd?

Brochure en erfenisdossier

Brochure nalaten aan World Animal Protection

Onze brochure geeft je informatie over de verschillende manieren van nalaten aan World Animal Protection. En je kunt lezen wat een bijzondere gift als een nalatenschap kan betekenen voor dieren wereldwijd.

Brochure en erfenisdossier

Het erfenisdossier 'Alles goed geregeld' is een praktisch werkboek dat helpt in kaart te brengen wat je nabestaanden te zijner tijd moeten weten. Met dit werkboek kun je precies aangeven wat je bezit en aan wie je dat wilt nalaten. Je kunt het erfenisdossier samen met onze brochure gratis en vrijblijvend aanvragen.

Vraag de brochure en/of het erfenisdossier hier aan. 

Nalaten aan olifanten, beren en andere dieren

Als je World Animal Protection opneemt in je testatement, komt je nalatenschap ten goede aan dieren wereldwijd. Zoals olifanten in Azië. In olifantenparken in Azië lijden dagelijks 3.000 olifanten in gevangenschap om mensen te vermaken. Hun leven staat mijlenver af van het leven dat ze in het wild zouden hebben. In plaats van familiebanden opbouwen in groene oases en grote afstanden afleggen, moeten ze dagelijks contact hebben met toeristen en liggen ze aan de ketting. Vaak zijn toeristen zich niet bewust van het dierenleed dat schuilt achter een olifantenrit of het (nu zeer populaire) wassen van olifanten. World Animal Protection helpt deze dieren door olifantenkampen te transformeren, opvangplekken voor olifanten te steunen en door verandering teweeg te brengen in de reisindustrie, want: wilde dieren zijn geen entertainers.

elephant

Ook helpt jouw nalatenschap bij, bijvoorbeeld, het opvangen van beren. Samen met onze lokale partner Asociatia Milioane de Prieteni (AMP) hebben we in 2006 het inmiddels gerenommeerde Libearty Bear Sanctuary bij Zarnesty in Roemenië opgericht; een plek waar beren worden opgevangen die voorheen werden gehouden als attractie. We werken aan het beëindigen van de inzet van beren ter vermaak van mensen helaas een bekend cultureel fenomeen in Roemenië.

Fijn aan een nalatenschap aan World Animal Protection is dat wij zijn aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Normaal gesproken moeten mensen die geld en/of goederen ontvangen uit een nalatenschap daar belasting over betalen. World Animal Protection is vrijgesteld zijn van het betalen van belasting over nalatenschappen, waardoor je gehele nalatenschap naar de dieren gaat.

'Het enige wat de dieren hebben zijn wij'

Pieter Knape laat na aan World Animal Protection. 'Ik wil niet dat mijn vermogen straks op een verkeerde manier wordt gebruikt', vertelt hij. 'Daarom heb ik besloten om mijn nalatenschap in te zetten voor dieren.' Bekijk hieronder zijn verhaal:

Veelgestelde vragen

Meer vragen over nalaten? Bezoek dan onze pagina met veelgestelde vragen. Hier lees je hoe je World Animal Protection kunt opnemen en hoe je alles goed regelt.

Veelgestelde vragen over nalaten