varken, boerderij

35.000 dierenvrienden in actie voor varkens en kippen

Nieuws

Nederlandse banken Rabobank, ING en ABN AMRO investeren met geld van hun klanten miljarden in de wereldwijde, intensieve vee-industrie. Samen met 35.000 dierenvrienden roepen wij deze banken op om hun investeringsbeleid aan te passen en beter welzijn te garanderen voor varkens en kippen.

Als lid van de Eerlijke Bankwijzer werken wij samen met andere non-profit organisaties aan het positief beïnvloeden van het investeringsbeleid van verzekeraars en banken. Recent deden wij onderzoek naar de investeringen van de drie grootste Nederlandse banken, Rabobank, ING en ABN AMRO, in de wereldwijde intensieve vee-industrie. Wat bleek? Deze drie banken investeerden de afgelopen zes jaar tenminste € 8,8 miljard in de wereldwijde, intensieve vleesindustrie. Daar staan moedervarkens nog vaak in kooien opgesloten, worden biggetjes onverdoofd gecastreerd, zitten plofkippen opeengepakt in gigantische fabrieken en worden de dieren op omstreden wijze geslacht. Deze investeringen in dierenleed worden gedaan met (spaar)geld van klanten van deze Nederlandse banken.

1021092

Varkens worden in kleine kooien gehouden waar ze letterlijk hun kont niet kunnen keren. 

#DitPIGikniet

Samen met onze supporters vertellen we de banken dat we dit niet accepteren en verandering eisen. We vroegen supporters om deze drie Nederlandse grootbanken een e-mail te sturen met de oproep om te investeren mét oog voor dierenwelzijn. Massaal kwamen dierenvrienden op voor beter welzijn voor varkens en kippen in de wereldwijde vee-industrie. Meer dan 35.000 mensen eisen verandering in het investeringsbeleid. We zijn trots en dankbaar dat zo veel dierenvrienden in actie kwamen. Door samen een vuist te maken, kunnen we écht het verschil maken voor dieren. Want vele miljaren dieren in de vee-industrie hebben er baat bij als deze enorme bedragen worden geïnvesteerd in beter dierenwelzijn!

Met deze stapel e-mails gaan we in gesprek met de banken. We houden je op de hoogte over deze gesprekken. Bedankt voor je steun!

1014708_0_0

Gelukkige varkens, zo zien we ze graag!

kippen stal

Help ons strijden voor een dierwaardige veehouderij

Diervriendelijke boodschappen boodschappenkar

Wil jij diervriendelijk eten? Vraag hier gratis een plan voor je boodschappen aan

Biggetje wordt vastgehouden

‘Ik kreeg een biggetje in mijn armen, maar voelde alleen maar verdriet’

Meer over