Al 750.000 handtekeningen tegen kooien in de vee-industrie

18/04/2019

Al meer dan 750.000 mensen hebben hun stem laten horen voor het burgerinitiatief Stop de kooien. Het initiatief moet de Europese Commissie ervan overtuigen om een einde te maken aan kooihuisvesting in de Europese vee-industrie.

In Nederland werden tot nu toe 92.000 handtekeningen achtergelaten voor een verbod op kooien. Samen met andere organisaties, zoals Compassion in World Farming, Wakker Dier en Varkens in Nood, verzamelen we tot half september handtekeningen voor dit burgerinitiatief. We hebben een jaar de tijd om 1 miljoen handtekeningen bij elkaar te krijgen; alleen bij dat aantal zal de Europese Commissie zich over kooihuisvesting in de vee-industrie buigen. We zijn er dus nog niet; elke handtekening helpt om deze dieren te bevrijden uit krappe kooien. Konijnen, kippen, moedervarkens, kalveren, eenden en kwartels worden hun korte levens lang opgesloten in krappe, sombere ruimtes waar ze amper daglicht hebben, weinig bewegingsruimte en geen contact met soortgenoten. De dieren ervaren een leven lang stress en angst; ze worden ziek of raken gewond. Dit kan en moet anders. 

 

Teken het burgerinitiatief

10 feiten over klimaatverandering

Droogte

Sinds 1970 wordt elk jaar op 22 april wereldwijd de Dag van de Aarde gevierd, ook wel bekend als Earth Day. Het doel van deze dag is om milieubewust gedrag en...