Burgerinitiatief Stop de Kooien groot succes!

14/09/2019

Woensdag 11 september was de laatste dag van de campagne ‘Stop de Kooien’. Na een jaar lang campagnevoeren hebben meer dan 1,6 miljoen mensen de petitie getekend. Het doel? Een verbod op kooien in de veehouderij.

Dieren in de veehouderij hebben gevoel. Ze ervaren verschillende emoties, zoals vreugde, angst, pijn en ellende. Je kunt je voorstellen dat een dier dat in een kooi wordt opgesloten, ernstig wordt beperkt in zijn natuurlijke gedrag.

In 2018 sloten wij ons aan bij het initiatief van Compassion in World Farming, om dierenbeschermingsorganisaties in Europa te mobiliseren om een einde te maken aan het leed van dieren die in kooien worden gehouden. Ten minste 1.000.000 mensen moesten de petitie Stop de Kooien ondertekenen om zo het onderwerp op de Europese agenda te krijgen. Met meer dan 1,6 miljoen handtekeningen kunnen we stellen dat het burgerinitiatief een groot succes is.

De handtekeningen die verzameld zijn, zullen eerst gecontroleerd worden. Helaas weten we van eerdere burgerinitiatieven dat een deel daarvan altijd ongeldig wordt verklaard. De hoeveelheid gevalideerde handtekeningen moet genoeg zijn (minstens een miljoen) om ervoor te zorgen dat de Europese Commissie zich over het onderwerp buigt. Na validatie van de handtekeningen moet daarover binnen zes maanden uitsluitsel worden gegeven.Houd onze website en social media in de gaten; zodra wij meer weten zullen we van ons laten horen! Bedankt voor al jullie stemmen! 

10 fascinerende feitjes over kippen

Kippen

Kippen zijn heel bijzondere dieren. Wist je bijvoorbeeld dat de kip de meest voorkomende vogel op aarde is? Er zijn namelijk bijna drie keer zoveel kippen als...