plofkip, vee-industrie, kippen, mhp

Dierenvrienden eisen massaal beter welzijn voor kippen van KFC

Nieuws

Dierenvrienden van over de hele wereld ondertekenden massaal onze petitie om KFC op te roepen hun kippen een beter welzijn te geven. De stapel van 500.000 handtekeningen uit meer dan 10 landen overhandigden we op het hoofdkantoor van de fastfoodketen in Louisville, Kentucky.

Vergeet de leuzen en slimme reclameboodschappen van KFC – de realiteit is dat de kippen van KFC hun hele leven lang lijden. Deze dieren verdienen een beter leven. Om de fastfoodgigant te overtuigen om diervriendelijker te werk te gaan op hun kippenboerderijen, verzamelden we meer dan 500.000 handtekeningen over de hele wereld.  

Inleveren handtekeningen

Deze stapel handtekeningen overhandigden we 16 oktober – op Wereldvoedseldag – op het hoofdkantoor van het bedrijf in Louisville, Kentucky. Precies op die plek werd in 1940 het allereerste KFC-restaurant geopend. Dat KFC onze petitie in ontvangst wilde nemen is een eerste stap richting een open gesprek over kippenwelzijn. We zullen dit constructieve gesprek met KFC voortzetten en ervoor zorgen dat KFC toezegt de levens van hun kippen te verbeteren. 

Dankzij een half miljoen supporters konden we het gesprek met KFC starten. Dank jullie wel! We kijken ernaar uit om jullie op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen ​​in 2019.

1022354

Het team van World Animal Protection op de dag van aanbieding in Louisville, Kentucky

De gruwelen van de KFC kipproducten

De meeste kippen van KFC worden gefokt om onnatuurlijk snel te groeien, zodat ze na slechts 40 dagen, wanneer de dieren eigenlijk nog baby's zijn, geslacht kunnen worden. En dat is niet het enige. De dieren zitten tijdens hun korte levens in krappe en kale ruimtes, zonder natuurlijk daglicht.

Aan het snelle groeien van de kippen, zitten enorme lichamelijke nadelen. Zo leven veel kippen met chronische pijn en lijden ze aan huidletsel, kreupelheid en hartfalen.

Deze wreedheden moeten stoppen, daarom doen we samen met de steun van honderdduizenden dierenvrienden een beroep op de fastfoodketen om deze kippen een beter leven te gunnen.

1017690

Een 32 dagen oude vleeskip kampt met huidproblemen en kreupelheid

Wat we vragen

We dringen er bij KFC op aan dat ze zich inzetten voor het gebruik van kippen die langzamer en natuurlijker groeien. Ook zouden wij graag zien dat ze kiezen voor boerderijen die meer ruimte, licht en een stimulerende omgeving bieden. Dit zorgt ervoor dat de dieren gezonder, gelukkiger en actiever zijn.

KFC heeft nog niet toegezegd zich in te zetten om het welzijn van hun kippen te verbeteren. Dit terwijl bedrijven zoals Burger King, Subway en Starbucks publiekelijk hebben toegezegd het leven van kippen op zijn minst in de Verenigde Staten te verbeteren.

Een leven vol ellende

Hoofd van onze wereldwijde kippencampagne Jonty Whittleton zegt: 'Kippen zijn het belangrijkste ingrediënt voor dit  wereldwijde multimiljardair bedrijf, maar ze worden beroofd van hun meest basale behoeften en worden onderworpen aan een leven van ellende en pijn. Een enorme hoeveelheid supporters is het met ons eens: genoeg is genoeg. We zullen ons blijven inzetten om bij KFC en andere bedrijven om een einde te maken aan deze hartverscheurende wreedheid. Onze supporters staan vlak achter ons, bij elke stap.'

kippen stal

Help ons strijden voor een dierwaardige veehouderij

Diervriendelijke boodschappen boodschappenkar

Wil jij diervriendelijk eten? Vraag hier gratis een plan voor je boodschappen aan

Biggetje wordt vastgehouden

‘Ik kreeg een biggetje in mijn armen, maar voelde alleen maar verdriet’

Meer over