Successen in vee industrie

Een wereld van verschil voor vee

Nieuws

Samen werken we aan een beter leven voor dieren in de vee-industrie. Graag delen we een aantal successen die mogelijk zijn gemaakt door dit harde werk en jouw steun!

Wereldwijd zitten we met een enorme vee-industrie waar jaarlijks tientallen miljarden dieren worden gefokt en geslacht. Dat is een situatie waar we in de voorzienbare toekomst mee te maken hebben. Die grote aantallen dieren mogen we niet aan hun lot overlaten. We zetten ons in om hun welzijn te verbeteren, want dat is zeer hard nodig. Gelukkig is er ook vooruitgang te zien en zien steeds meer bedrijven en boerderijen het belang van dierenwelzijn. Onze recente successen in de vee-industrie:

Brazilië 

Veetransporten in Brazilië worden een stuk diervriendelijker. Jaarlijks zullen er zeven biljoen dieren minder sterven door hitte of kou tijdens veetransport. De Braziliaanse regering stelt in een nieuwe wet strenge eisen aan het afgesloten veetransport om onnodig dierenleed te voorkomen. Dit betekent dat transportsystemen in het Zuid-Amerikaanse land vanaf nu uitgerust worden met antislip vloeren, ventilatiesystemen, een watervoorraad voor de dieren en meer.

1008812

Dieren die worden getransporteerd zullen dankzij de wetgeving in Brazilië minder snel gestrest raken.

De Braziliaanse voedselproducent Brasil Foods SA (BRF) wordt een stuk diervriendelijker. Miljoenen kippen in Brazilië gaan daardoor een beter leven tegemoet. BRF is een van 's werelds grootste voedselproducenten. Dat de organisatie stopt met het gebruik van eieren van kooikippen vanaf 2025, gaat dus veel impact hebben. We hopen dat andere bedrijven gauw in de voetstappen van BRF zullen treden!

1011847

Een kip moet de ruimte hebben om zijn of haar vleugels te strekken.

Thailand

Betagro, Thailand’s grootste varkensleverancier, gaat meer diervriendelijke maatregelen invoeren voor zeugen.  Zeugen worden vanaf 2027 in groepen geplaatst, in tegenstelling tot de individuele kraamhokken waarin zij nu verblijven. In de nieuwe hokken hebben zij meer ruimte om te bewegen en kunnen ze zich natuurlijker gedragen tijdens hun zwangerschappen. We werken al sinds 2014 samen met Betagro en hebben daarmee het leven van meer dan 63 duizend dieren verbeterd.

1015394_0

De nieuwe maatregelen zorgen ervoor dat zeugen hun zwangerschap comfortabel kunnen doorbrengen.

China

Het leven van duizenden varkens in China wordt een stuk beter komende jaren. Een van China’s grootste landbouwbedrijven, Da Bei Nong, is namelijk begonnen met het invoeren van meer dierenwelzijnsmaatregelen op al hun boerderijen. Er komen meer comfortabele vloeren voor de varkens en meer materiaal om mee te spelen. Dit voorkomt dat deze intelligente dieren zich gaan vervelen of gespannen raken. Da Bei Nong verwacht in 2018 nog meer varkenslevens te verbeteren op hun boerderijen.

1016503

Varkens hebben behoefte aan afleiding; anders gaan zij zich vervelen en ontstaan er vechtpartijen. 

Canada

Samen met onze steun verbeteren iconische fastfoodketens in Canada, zoals Burger King en Tim Hortons, het welzijn van de kippen die zij houden voor hun producten. Beide bedrijven beloven betere levensomstandigheden voor de kippen door onder meer betere verlichting, meer ruimte, strooisel van een hogere kwaliteit en mogelijkheden tot ontspanning (zoals stofbaden).

1017618_2

De fastfood ketens willen dat hun kippen minder gezondheidsproblemen hebben dan hun huidige, snelgroeiende kippensoort.

India

Kwality Dairy India is een van de grootste zuivelbedrijven in dat land én een van de eersten die dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben. Goed nieuws voor de 430.000 melkproducerende koeien en buffels die zij onder hun hoede hebben. De volgende vijf jaar neemt het bedrijf hun hele leveranciersketen onder de loep. Alle zuivelleveranciers waarmee zij werken, worden daarnaast verplicht om te voldoen aan tien afspraken die het welzijn van de koeien garandeert.

1018574

Ondanks dat de koe heilig is in India, lijden zij nog veel in de zuivelindustrie. Kwality Dairy gaat hier verandering in brengen. 

>> Help ons het verschil voor nog eens miljarden dieren te maken door de petitie te tekenen tegen de Nederlandse steun aan dieronvriendelijke veesystemen. Dankjewel!

kippen stal

Help ons strijden voor een dierwaardige veehouderij

Diervriendelijke boodschappen boodschappenkar

Wil jij diervriendelijk eten? Vraag hier gratis een plan voor je boodschappen aan

Biggetje wordt vastgehouden

‘Ik kreeg een biggetje in mijn armen, maar voelde alleen maar verdriet’

Meer over