NPL fotomoment

Geweldig nieuws: World Animal Protection ontvangt enorme schenking van €750.000 van de Nationale Postcode Loterij

Nieuws

Dolblij kunnen we mededelen dat World Animal Protection dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij een schenking van maar liefst €750.000 heeft ontvangen. Wauw! Een fantastische bijdrage, waarmee we wereldwijd nóg meer in actie kunnen komen voor dierenwelzijn.

Wij streven naar een wereld waarin uitbuiting van dieren niet meer bestaat. Het geschonken geld gaan we, verspreid over de komende drie jaar, dan ook met hart en ziel besteden aan welzijn voor alle dieren. Dít is waar wij ons precies hard voor maken – inclusief een kijkje in wat we inmiddels hebben bereikt.

Dieren zijn geen producten

De verbindende factor achter veel dierenleed? Dat is de perceptie van mensen dat dieren producten zijn: ‘dingen’ waar je geld mee kunt verdienen. Dit geldt voor wilde dieren, die toeristen moeten entertainen of gebruikt worden om medicijnen en delicatessen van te maken, maar ook voor de 80 miljard dieren die jaarlijks verzwolgen worden door de vee-industrie. World Animal Protection gaat de commerciële exploitatie van dieren fel tegen – dieren zijn geen producten, maar levende wezens met gevoel en bewustzijn én intrinsieke waarde.

Structurele verbeteringen

De zeer welkome bijdrage van de Nationale Postcode Loterij ondersteunt ons bij het bewerkstelligen van structurele verbeteringen in het welzijn van dieren in de veehouderij en wilde dieren. Want wij vechten voor dieren. Al decennialang doen we dat, voor dieren in het wild en dieren in de vee-industrie, door campagne te voeren en afspraken te maken met bedrijven en overheden.

Zo stopten verschillende aanbieders van kangoeroevlees of -leer met het verkopen van deze producten, beloofden ruim 200 reisorganisaties wereldwijd dat ze nooit meer olifantenritten aanbieden en overtuigden we pensioenfonds ABP om dierenwelzijn hun beleid op te nemen, voor een beter leven voor dieren in de veehouderij. Een kleine(!) greep van de zaken die we inmiddels gelukkig teweeg hebben kunnen brengen.

Olifant in water

Wereldwijde aanpak

“De kracht van onze internationale organisatie, gevestigd over de hele wereld, maakt ons bij uitstek geschikt om immense problemen te helpen aanpakken. We hebben een sterk netwerk, een trouwe achterban en uitgebreide expertise,” legt ook Dirk-Jan Verdonk, Algemeen Directeur van World Animal Protection, uit. “Die zetten we samen met onze strategische partners in om zowel dieren in de vee-industrie als wilde dieren wereldwijd de bescherming te bieden waarop ze recht hebben. Deze belangrijke cheque van de Nationale Postcode Loterij stelt World Animal Protection in staat om nog meer grote stappen te maken. Daar zijn we erg dankbaar voor.” 

Want ja, er is nog genoeg werk aan de winkel als het gaat om een wereld zonder dierenleed.

Wil je ook iets bijdragen?

Wereldwijd zijn dieren het slachtoffer van rampen, verwaarlozing of mishandeling. Ze worden gezien als product, gebruikt ter vermaak of simpelweg genegeerd. We beschermen en redden dieren en zetten ons overal ter wereld in om dieren een beter leven te geven.

Met jouw donatie voorkom je het levenslang lijden van dieren.

Help je mee?

Over de Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.           
        
Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 148 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,3 miljard euro aan mens en natuur geschonken. 

logo npl

A sloth in a tree

Ontvang het laatste dierennieuws

Meer over