Grisar i industriell djurhållning

Goed nieuws: Europees Parlement stemt voor een verbod op kooien in veehouderij

Nieuws

Vandaag stemde het Europees Parlement voor een verbod op kooien in de veehouderij. We zijn er nog niet, maar dit is weer een nieuwe hoopgevende stap in de goede richting.

Miljoenen dieren in Europa zitten grote delen van hun leven opgepropt in kooien. Hierdoor kunnen ze geen natuurlijk gedrag vertonen en is hun welzijn ernstig in het geding. Daarom startte in 2018 het burgerinitiatief Stop de Kooien, onder leiding van Compassion in World Farming (CIWF). Meer dan 150 organisaties sloten zich hierbij aan, waaronder World Animal Protection. Het doel: een verbod op kooien in de veehouderij.

De Europese Commissie onder druk

Vorig jaar berichtten we al dat er meer dan 1,6 miljoen handtekeningen voor het burgerinitiatief werden opgehaald, een groot succes! Vandaag was een volgende, belangrijke stap in het proces. Het Europees Parlement heeft over het verbod op kooien in de veehouderij gestemd. Ze stemden voor. Dat is fantastisch nieuws en weer een goede stap richting een daadwerkelijk verbod!

Dit nieuws betekent dat de Europese Commissie onder druk komt te staan om een doortastende, beslissende actie te ondernemen. Want deze stem vanuit het Europees Parlement geeft een duidelijk signaal af. De reactie van de Europese Commissie wordt rond 30 juni verwacht.

Het wordt dus nog even spannend! Houd onze website en social media in de gaten, want zodra wij meer weten zullen we van ons laten horen.

10/06/2021

kippen stal

Help ons strijden voor een dierwaardige veehouderij

Diervriendelijke boodschappen boodschappenkar

Wil jij diervriendelijk eten? Vraag hier gratis een plan voor je boodschappen aan

Biggetje wordt vastgehouden

‘Ik kreeg een biggetje in mijn armen, maar voelde alleen maar verdriet’

Meer over