varken, vee

Half miljoen handtekeningen tegen kooien

Nieuws

Meer dan een half miljoen mensen heeft al laten weten dat zij tegen het houden van dieren in kooien in de vee-industrie zijn. De teller van het burgerinitiatief Stop de Kooien bereikte dit weekend de mijlpaal van 500.000 handtekeningen.

We voeren sinds vorig jaar samen met 140 andere organisaties campagne om een Europees verbod op kooien in de vee-industrie te realiseren. Het burgerinitiatief moet ervoor zorgen dat de Europese Commissie zich over deze kwestie gaat buigen. Maar, dat gebeurt alleen als er op 10 september 2019 een miljoen handtekeningen zijn verzameld. We zijn er dus nog niet. Elke stem telt, dus laat ook jouw handtekening achter op onze website!

Binnen vijf maanden na start van de petitie, is dus al de helft van het benodigde aantal handtekeningen behaald. Van de 500.000 handtekeningen die in heel Europa zijn verzameld, zijn er ruim 70.000 van Nederlanders.

pigs-387204_960_720_2
Jaarlijks spenderen ruim 360 miljoen dieren hun korte levens in krappe kooien. Konijnen in draadgazen kooien waarin ze amper kunnen bewegen, moedervarkens die niet eens voor hun biggetjes kunnen zorgen en kalveren die op harde betonnen vloeren moeten leven. Opsluiting leidt bij deze dieren tot frustratie, stress, verwondingen en angst. Dat moet stoppen. 

Teken het burgerinitiatief

kippen stal

Help ons strijden voor een dierwaardige veehouderij

Diervriendelijke boodschappen boodschappenkar

Wil jij diervriendelijk eten? Vraag hier gratis een plan voor je boodschappen aan

Biggetje wordt vastgehouden

‘Ik kreeg een biggetje in mijn armen, maar voelde alleen maar verdriet’

Meer over