stop de kooien, dieren in de veehouderij, vee-industrie

Help mee handtekeningen te verzamelen tegen kooien!

Nieuws

De Europese petitie Stop de kooien is een succes. Sinds september vorig jaar hebben al meer dan 850.000 mensen hun handtekening gezet tegen kooien in de vee-industrie. Help mee door een kooivechter te worden en nóg meer handtekeningen te verzamelen!

Al sinds vorig jaar staat er een petitie, in de vorm van een officieel Europees burgerinitiatief, online om een einde te maken aan kooien in de vee-industrie: Stop de kooien. Jaarlijks worden nog altijd 360 miljoen dieren, zoals moedervarkens, konijnen en kippen, in krappe kooien gehouden. Alleen of opgepropt met soortgenoten, leven de dieren zonder daglicht in draadgazen hokken of op betonnen vloeren. 

Wellicht heb je de petitie al getekend; super veel dank daarvoor! Wellicht nog niet... Hoe dan ook; je kunt jouw stem versterken door een kooivechter te worden! 

Kooivechter

Kooivechter worden is heel simpel. Maak via de button hieronder je eigen Kooivechter-pagina aan en deel deze met familie, vrienden en kennissen. Vraag ze om ook dit initiatief te steunen en met hun handtekening het verschil te maken voor die miljoenen dieren. 

Word een kooivechter

Waarom kooivechter worden?

In Nederland hebben al meer dan 100.000 mensen hun handtekening onder het burgerinitiatief gezet. In heel Europa tekenden al meer dan 850.000 mensen. Dat zijn er veel! Maar, het betekent ook dat velen nog niet hebben getekend en dat er winst te halen valt.

Om de petitie officieel bij de Europese Commissie in te dienen, zijn 1 miljoen gevalideerde handtekeningen nodig. Dit betekent dat minstens 1,2 miljoen mensen moeten tekenen, want bij het controleren van de handtekeningen wordt vaak zo'n 10 procent ongeldig verklaard, bijvoorbeeld omdat gegevens niet juist zijn ingevoerd.

Help mee het initiatief een succes te maken en Europese wet- en regelgeving te veranderen.

kippen stal

Help ons strijden voor een dierwaardige veehouderij

Diervriendelijke boodschappen boodschappenkar

Wil jij diervriendelijk eten? Vraag hier gratis een plan voor je boodschappen aan

Biggetje wordt vastgehouden

‘Ik kreeg een biggetje in mijn armen, maar voelde alleen maar verdriet’

Meer over