Leeuwin-met-kleintje

Leeuwen zijn wilde dieren, geen entertainers

Nieuws

Wilde dieren lijden levenslang voor toeristisch vermaak. Sluit je bij ons aan om wilde dieren te houden waar ze horen: in het wild.

De dood van de leeuw Cecil heeft wereldwijd ongekende publieke verontwaardiging veroorzaakt. En terecht. Vandaag op Wereldleeuwendag is het belangrijk om de vele duizenden leeuwen te gedenken wier welzijn en wellicht zelfs naakte bestaan worden bedreigd onder het mom van toeristisch vermaak.

Sluit je bij ons aan en help aan deze lucratieve, maar verschrikkelijke bedrijfstak een einde te maken!

Wilde dieren horen in het wild

Wij maken ons sterk om wilde dieren in het wild te houden, waar ze horen. Vanaf vandaag, Wereldleeuwendag, bouwen we aan een wereldwijde beweging om wilde dieren te beschermen met onze campagne ‘Wilde dieren. Geen entertainers’.

Over de hele wereld worden wilde dieren uit het wild geplukt of gefokt in gevangenschap om als ‘entertainers’ te worden ingezet in de toeristische entertainment industrie. Zij lijden in elke fase van deze intens wrede industrie, waar ze een leven lang moeten slijten in gevangenschap.

Een leven lang lijden

Op vakantie wilde dieren ontmoeten is voor de meeste mensen een onvergetelijke ervaring, die zij maar al te graag delen met vrienden en familie. Maar achter de schermen, waar de toerist het niet kan zien, worden de dieren mishandeld om ze te ‘breken’ zodat ze ingezet kunnen worden als ‘entertainers’. Bijvoorbeeld bij attracties waar je als toerist met een leeuw kunt 'wandelen' of 'knuffelen', een olifantenritje kunt maken, of op de foto kunt gaan met een tijger.

Deze dieren worden als jong bij hun moeders weggehaald, vervolgens onderworpen aan een brute en intensieve training, om uiteindelijk de rest van hun leven te slijten in krappe kooien of vastgeketend. Een situatie die op geen enkele manier voldoet aan hun natuurlijke behoeften. Voor sommige dieren, zoals leeuwen, is hun enige ervaring met een leven in het wild het moment waarop ze in koelen bloede worden afgeschoten om te eindigen als jachttrofee aan de muur.

Vraag verminderen

We weten dat veel toeristen die attracties met wilde dieren bezoeken dit vaak doen uit liefde voor dieren en zijn zich niet bewust van het dierenleed dat erachter schuilgaat. Door de vraag naar deze populaire toeristische attractie te stoppen, kunnen we deze gruwelijke keten van wreedheid te doorbreken.

We werken samen met overheden, de plekken waar wilde dieren worden gehouden en de reisbranche om deze entertainmentindustrie met wilde dieren ten goede te veranderen. Door de handen ineen te slaan en samen een beweging te vormen kunnen we werkelijk een verschil maken en wilde dieren beschermen.

Kom vandaag nog in actie

Sluit je aan en laat je horen om wilde dieren te beschermen! 

olifant aan ketting

Doneer voor wilde dieren

Olifanten staan klaar bij Amer Fort voor olifantenritten

Wilde dieren zijn geen entertainers! Teken jij ook?

Leeuw in de savann

Nieuw bewijs: leeuwen in Zuid-Afrika uitgebuit voor traditionele medicijnen

Meer over