stop de kooien, dieren in de veehouderij, vee-industrie

Miljoen handtekeningen voor Stop de Kooien!

Nieuws

Hoera! We kunnen een grandioos succes vieren: het Europese burgerinitiatief Stop de Kooien is door een miljoen mensen ondertekend. Een miljoen mensen liet weten tegen het gebruik van kooien in de vee-industrie te zijn. Bedankt voor jullie stem!

Sinds vorig jaar verzamelen met meer dan 140 Europese organisaties, waaronder Compassion in World Farming, Varkens in Nood en de Dierenbescherming, handtekeningen om een einde te maken aan kooien in de vee-industrie. 

Nog altijd zitten jaarlijks meer dan 360 miljoen konijnen, moedervarkens, eenden, kippen en andere dieren in de Europese vee-industrie opgesloten in kooien. Voor hun vlees, eieren of om mee te fokken voor de industrie. We willen dat hier een einde aan komt en dat het welzijn van deze dieren wordt verbeterd. Een Europees verbod op kooien kan een mooie eerste stap zijn, op weg naar een wereld waarin wreedheden tegen dieren niet meer bestaan.

So i det industrielle landbrug

In Nederland worden nog altijd meer dan een miljoen zeugen een groot gedeelte van hun leven in kale kooien gehouden.

Dat verbod kan worden ingesteld door de Europese Commissie. Als we met het burgerinitiatief voldoende handtekeningen hebben verzameld, moet de Europese Commissie zich over dit onderwerp buigen.Ondanks deze fantastische mijlpaal zijn we erg nog niet. Om het burgerinitiatief te laten slagen en het onderwerp bij de Europese Commissie op de agenda te zetten, zijn 1 miljoen gevalideerde handtekeningen nodig. In werkelijkheid betekent het dat ongeveer 1,2 miljoen mensen de actie moeten ondertekenen. Dat komt omdat de Europese Commissie alle handtekeningen zal controleren; een deel van de handtekeningen wordt dan meestal ongeldig verklaard.

Elke handtekening telt dus nog steeds; laat je stem horen en teken het burgerinitiatief.Teken het burgerinitiatief

kippen stal

Help ons strijden voor een dierwaardige veehouderij

Diervriendelijke boodschappen boodschappenkar

Wil jij diervriendelijk eten? Vraag hier gratis een plan voor je boodschappen aan

Biggetje wordt vastgehouden

‘Ik kreeg een biggetje in mijn armen, maar voelde alleen maar verdriet’

Meer over