stop de kooien, end the cage age, kooien, vee-industrie

Stop de kooien!

Nieuws

Jaarlijks zitten nog altijd 360 miljoen dieren in de vee-industrie in kooien opgesloten. Dat moet stoppen. Daarom zijn we samen met andere organisaties een burgerinitiatief gestart: Stop de kooien! Het doel: 1 miljoen handtekeningen. Teken ook!

Jaarlijks zitten er meer dan 360 miljoen dieren in krappe kooien opgesloten. Om precies te zijn: 368.974.282 (!) miljoen dieren – dat is meer dan het aantal mensen dat in de Verenigde Staten woont. De dieren zitten opgesloten voor hun vlees, eieren of om mee te fokken in de vee-industrie. Geen daglicht, opgepropt met soortgenoten of helemaal alleen in een kooi en zonder de mogelijkheid om hun kont te kunnen keren.

vee-collage

Veel dieren in Europa slijten hun dagen in kooien: van zeugen tot konijnen, legkippen, ganzen, eenden en kwartels. 

Wrede opsluiting

In Nederland worden nog altijd 10.000 konijnen in krappe draadgazen kooien gehouden voor hun vlees of om mee te fokken. Ook leven meer dan 6 miljoen legkippen in kooien in Nederland en meer dan een miljoen zeugen zitten wekenlang achtereen in een kraamkooi opgesloten. Naast deze dieren, worden in Europa ook honderdduizenden kwartels, eenden en ganzen in kooien gehouden. 

Uit onderzoek blijkt hoe wreed deze opsluiting voor dieren is. Dieren zijn voelende wezens – ze ervaren emoties zoals angst en verdriet en voelen pijn. Als ze niet in de gelegenheid zijn om zich natuurlijk te gedragen dan raken ze gefrustreerd en gestrest – en gaan ze gestoord gedrag vertonen. Een leven in een krappe kooi is geen leven voor een dier.

Stop de kooien!

Dit moet anders. Daarom voeren we met meer dan 130 organisaties verspreid over heel Europa actie: End the Cage Age – of, in het Nederlands – Stop de kooien! Dieren moeten we beschouwen als levende wezens met gevoel. Niet als producten. Laten we dieren in de vee-industrie uit deze kooien bevrijden en ze daarmee een beter leven gunnen.

Teken het burgerinitiatief

De oplossing is een verbod op kooihuisvesting in Europa. De Europese Commissie kan dit verbod instellen. Om het onderwerp ‘kooien’ bij de Europese Commissie op de agenda te zetten, zijn we samen met andere organisaties in Europa dit burgerinitiatief begonnen.Binnen een jaar moeten we 1 miljoen handtekeningen verzamelen.Help mee het leven van miljoenen dieren te verbeteren: teken het burgerinitiatief op worldanimalprotection.nl/stop-de-kooien

Omdat de handtekeningen officieel moeten worden ingediend bij de Europese Commissie, worden er meer gegevens gevraagd dan normaal (o.a. geboortedatum en -plaats). Serieuze zaken vragen om serieuze gegevens… Teken ook; elke handtekening telt mee en maakt impact op het leven van miljoenen dieren in Europa. 

Teken het burgerinitiatief

de_logos_black_-06
kippen stal

Help ons strijden voor een dierwaardige veehouderij

Diervriendelijke boodschappen boodschappenkar

Wil jij diervriendelijk eten? Vraag hier gratis een plan voor je boodschappen aan

Biggetje wordt vastgehouden

‘Ik kreeg een biggetje in mijn armen, maar voelde alleen maar verdriet’

Meer over